Και η Nike αποχωρεί από την Ρωσία

Και η Nike αποχωρεί από την Ρωσία

Μετά τη McDonald's, την Google και άλλες δυτικές επιχειρήσεις και η Nike αποχωρεί από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Σε πλήρη έξοδο από την αγορά της Ρωσίας οδεύει η Nike, τρεις μήνες μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη συγκεκριμένη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανέφερε η εταιρεία αθλητικών ειδών σε ενημέρωση που κοινοποίησε την Πέμπτη.

Η Nike είχε δηλώσει στις 3 Μαρτίου ότι προχωρά στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων που ανήκουν σε εκείνη και λειτουργούν στη Ρωσία ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι όσα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες.

Την Πέμπτη, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων δυτικών εταιρειών, όπως η McDonald's και η Google, η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι και αυτή θα εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα.

«Η Nike έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη ρωσική αγορά. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την πλήρη υποστήριξη των εργαζομένων μας, ενώ με υπευθυνότητα μειώνουμε τις δραστηριότητές μας κατά τους επόμενους μήνες», ανέφερε η εταιρεία.

Για τη Nike, η οποία λαμβάνει λιγότερο από το 1% των εσόδων της από την Ουκρανία και τη Ρωσία, η κίνηση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική και δεν επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ