H Aegean μετέφερε πάνω από 1 εκατ. επιβάτες τον Μάιο

H Aegean μετέφερε πάνω από 1 εκατ. επιβάτες τον Μάιο

Η Aegean μετέφερε περισσότερους από 565 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού και περίπου 461 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού έχοντας επαναφέρει το 85% των συχνοτήτων της σε σχέση με το 2019.

Σημαντική ανάκαμψη στην επιβατική κίνηση κατέγραψε η Aegean τον Μάιο, μεταφέροντας περισσότερους από 1 εκατ. επιβάτες, με τις πληρότητες μάλιστα την τελευταία εβδομάδα του περασμένου μήνα να φτάνουν τα επίπεδα του 2019.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε περισσότερους από 565 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εξωτερικού και περίπου 461 χιλ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού έχοντας επαναφέρει το 85% των συχνοτήτων της σε σχέση με το 2019. Χαρακτηριστικό των παραπάνω επιδόσεων είναι ότι η εταιρεία μετέφερε σε ένα μήνα σχεδόν όσους επιβάτες είχε μεταφέρει αθροιστικά κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ο συντελεστής πληρότητας τον Μάιο έφτασε σε σχεδόν 79%, με μέσο όρο επιβατών 122 επιβάτες ανά πτήση, φτάνοντας μάλιστα τα προ-πανδημίας επίπεδα κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για τους επόμενους μήνες της θερινής περιόδου η Aegean συνεχίζει τη σταδιακή αύξηση χωρητικότητας, με τελικό στόχο τον Ιούλιο και Αύγουστο να έχει οριακά μεγαλύτερα επίπεδα χωρητικότητας σε χιλιομετρικές θέσεις συγκριτικά με το 2019, με τη θετική συμβολή της αυξημένης χωρητικότητας από τη βάση της Θεσσαλονίκης αλλά και από τα δυο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης.

Συνολικά η εταιρεία θα επιχειρεί από τις οκτώ συνολικά βάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε 133 προορισμούς σε 41 χώρες με τακτικές αλλά και ναυλωμένες πτήσεις. Σημειώνεται ότι μετά και την προσθήκη της Φλωρεντίας και του Μπάρι, οι προορισμοί της Ιταλίας στους οποίους επιχειρεί η Aegean φτάνουν τους 8 (Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια, Βενετία, Κατάνια, Νάπολη, Φλωρεντία, Μπάρι), μετά την προσθήκη του αεροδρομίου της Κολωνίας οι προορισμοί της Γερμανίας ανέρχονται σε 12 (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Αμβούργο, Βερολίνο, Αννόβερο, Νυρεμβέργη, Κολωνία, Καρλσρούη/Μπάντεν-Μπάντεν, Μίνστερ‑Όσναμπρικ, Φριντρισχάφεν), και με την προσθήκη του Μπιλμπάο, οι προορισμοί που εξυπηρετεί στην Ιβηρική χερσόνησο φτάνουν τους 8 (Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Μάλαγα, Ίμπιζα, Μπιλμπάο, Λισαβώνα, Πόρτο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ