Πλαίσιο: Εκτίναξη κερδών κατά 206% - Γεράρδος: Bonus 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους

Πλαίσιο: Εκτίναξη κερδών κατά 206% - Γεράρδος: Bonus 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους

Πωλήσεις ρεκόρ 437 εκατ. ευρώ το 2021 για την εταιρεία «Πλαίσιο».

Στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας τους έφθασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Πλαίσιο το 2021, διαμορφώθηκαν στα 437 εκατ. ευρώ, ενώ εντυπωσιακή αύξηση κατέγραψαν και τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 19,9 εκατ. ευρώ, με τα προ φόρων κέρδη να αυξάνονται κατά 206% στα 11,1εκ. από 3,6 εκ. στην προηγούμενη χρήση.

Η διοίκηση αποφάσισε να διανείμει bonus 1 εκατ. ευρώ, στους εργαζόμενους από τα κέρδη χρήσης 2021. Για το 2022 δρομολογείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Γ. Γεράρδος – Πλαίσιο: «Η θετική πορεία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα»

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γεώργιος Γεράρδος ανέφερε ότι: «Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2021 διαμορφώθηκε στα €437 εκ., στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του. Στην εξέλιξη αυτή θετική συμμετοχή είχαν όλοι οι τομείς δραστηριότητας, με τις Λευκές Συσκευές να ξεχωρίζουν με ετήσια αύξηση που ξεπέρασε το 90%. Σε επίπεδο οργανικής κερδοφορίας, το EBITDA προσέγγισε τα € 20 εκ., με αύξηση 50%, καθώς ο ρυθμός αύξησης των λειτουργικών εξόδων υπήρξε πολύ μικρότερος αυτού των πωλήσεων. Η εύρωστη κεφαλαιακή διάρθρωση μάς επέτρεψε να διατηρήσουμε τα χρηματοοικονομικά έξοδα στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, με αποτέλεσμα η κερδοφορία μας πριν τη φορολογία να παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση και να υπερδιπλασιαστεί σε απόλυτα μεγέθη. Οι παραπάνω επιδόσεις, σε όλα τα επίπεδα των βασικών λογαριασμών, δεικτών αποδοτικότητας και περιθωρίων κέρδους, ήταν αυτές που, για μια ακόμα χρονιά, επιβεβαίωσαν τη θετική μας πορεία και που μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το φιλόδοξο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που προβλέπει επενδύσεις ύψους € 10 εκ. για το 2022.»

Κ. Γεράρδος – Πλαίσιο: «Bonus 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε: «Το κλείσιμο του 2021 αφήνει πίσω του μια διετία πανδημίας και μέσα σε αυτή την περίοδο υγειονομικής και οικονομικής καταιγίδας, το Πλαίσιο καταφέρνει σε σχέση με το 2019 μια ανάπτυξη πωλήσεων 38%. Η θετική αυτή πορεία οφείλεται σε δυο βασικές αιτίες: Αρχικά, στην πρόνοια που υπήρχε σε στρατηγικό επίπεδο στο να στηθούν έγκαιρα εξελιγμένες υποδομές σε logistics και ecommerce, πολλά χρόνια πριν χτυπήσει η υγειονομική κρίση του Covid. Ακόμα όμως πιο σημαντική ήταν η συλλογική προσπάθεια της ομάδας της Πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. Συνεργάτες από κάθε θέση ήταν έτοιμοι να εργαστούν σε κάθε δομή του Πλαισίου όπου υπήρχε ανάγκη κι ήταν τέλεια συντονισμένοι, σε συνθήκες όπου κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι αποφασίστηκε για το 2021, ως ανταμοιβή για αυτή την εξαιρετική προσπάθεια, η καταβολή bonus ύψους € 1 εκ. για τους συναδέλφους μας. Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλει να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μετά το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που κέρδισε η μαθητική ομάδα Plaisiobots, θέλαμε να εμπνεύσουμε κι άλλους μαθητές και μαθήτριες να ασχοληθούν με τη δημιουργία τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και μέσω αυτού, οι τρεις νικηφόρες ομάδες κέρδισαν το μεγάλο έπαθλο και τους εξασφαλίσαμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο κορυφαίο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο MIT.»

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ