Ολοκληρώθηκε το deal - Στην CVC Capital Investment πέρασε η Εθνική Ασφαλιστική

Ολοκληρώθηκε το deal - Στην CVC Capital Investment πέρασε η Εθνική Ασφαλιστική

Συμφωνία με διεθνές αντίκτυπο και προεκτάσεις για τον κλάδο αλλά και την ελληνική οικονομία - Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ολοκληρώθηκε το deal εξαγοράς και μεταβίβασης των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, από την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) στη CVC Capital Partners.

Πρόκειται για μια συμφωνία με διεθνές αντίκτυπο και προεκτάσεις τόσο για τον κλάδο όσο και την ελληνική οικονομία, προσδίδοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για την Εθνική Τράπεζα, τη διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, απευθύνει το δικό του μήνυμα ενότητας και ανάπτυξης για την εταιρεία, επισημαίνοντας ότι «τώρα, το μέλλον φαντάζει ακόμη πιο ευοίωνο μ’ ένα εμπροσθοβαρές επενδυτικό σχέδιο που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο της στρατηγικής».

Σύμφωνα με τον ίδιο «στόχος είναι η δημιουργία μιας εταιρείας - προτύπου σε επίπεδο βέλτιστων πρακτικών και ποιότητας εργασιακού περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο».

Η ανακοίνωση του CEO Σταύρου Κωνσταντά

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθηση ευθύνης επικοινωνώ ξανά μαζί σας, αυτή τη φορά σε μία ιστορική στιγμή για την Εταιρεία μας: Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά και η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, από την Εθνική Τράπεζα στη CVC Capital Partners.

Η Πρώτη ασφαλιστική, η Εταιρεία που βρέθηκε δίπλα στην Ελλάδα σε κάθε μικρό ή μεγάλο Εθνικό εγχείρημά της με την ολοκλήρωση της επενδυτικής συμφωνίας, γύρισε σελίδα και πλέον αναλαμβάνει την θέση της στο μέλλον.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης, τόσο στην βαθιά αξία του ονόματος της Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι, όσο και στην ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική μας.

Με την ένωση δυνάμεων, με νέο Μέτοχο και με πρόσβαση σε νέα επενδυτικά κεφάλαια, πλέον έχουμε τις κατάλληλές προϋποθέσεις και τα στρατηγικά εργαλεία στα χέρια μας για να ξεπεράσουμε την εποχή μας και να την οδηγήσουμε.

Γνωρίζω καλά ότι τα τελευταία δύο χρόνια κληθήκαμε όλοι να λειτουργήσουμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Η ασφάλεια και η Υγεία βρέθηκαν στο επίκεντρο, μα περισσότερο από όλους δοκιμάστηκε η αντοχή μας και η ικανότητα προσαρμογής μας στις νέες συνθήκες. Για εμάς στην Εθνική Ασφαλιστική, εκτός της πίεσης που δημιούργησε ο Covid -19 υπήρχε και η επιπρόσθετη αβεβαιότητα που δημιούργησε η διαδικασία αλλαγής μετόχου. Το αναγνωρίζω και το καταλαβαίνω και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το πώς ανταποκριθήκαμε ως Οργανισμός. Αξίζουν συγχαρητήρια σε καθεμία και σε καθένα από εσάς- χωρίς καμία διάκριση - τόσο στα Κεντρικά Γραφεία όσο και στα Καταστήματα μας.

Από αυτό διδαχθήκαμε ότι η ασφάλειά μας είναι να μπορούμε να αλλάζουμε. Και αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με Διοικητική Ομάδα που αναγνωρίζει την αξία και την ανταμείβει, με ανθρώπους υπερήφανους και ικανοποιημένους από την εργασία τους.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον διαρκώς εξελισσόμενο ανταγωνισμό, να επιταχύνουμε τον ψηφιακό και Εταιρικό μετασχηματισμό, να αναπτύξουμε το ταλέντο και τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, να τους προσφέρουμε νέες ευκαιρίες - προς όλους ανεξαιρέτως - στην κοινή προσπάθεια να παρέχουμε ακόμα καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Μα πριν απ’ όλα, καλούμαστε να τους ακούσουμε. Οι απόψεις και οι ιδέες από όσους μοχθούν καθημερινά είναι ο θησαυρός γνώσης που πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε σωστά. Στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε έναν διάλογο για τα καταρχήν στρατηγικά σχέδια της Εταιρίας, καθώς και για όσα μας απασχολούν και όσα θα πρέπει να αλλάξουμε για να κάνουμε το εργασιακό περιβάλλον μας καλύτερο.

Το τελευταίο διάστημα ήδη εργαζόμαστε μεθοδικά για ένα εμπροσθοβαρές επενδυτικό σχέδιο που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο της στρατηγικής μας και για να κάνουμε την εταιρεία μας αντάξια των επιθυμιών μας. Παράλληλα, προετοιμάζουμε καμπάνια εξωστρέφειας και ισχυροποίησης της εταιρικής μας φήμης, με την αυτοπεποίθηση που μας προσφέρει η γνώση και το ταλέντο των ανθρώπων μας.

Περπατάμε ήδη στις σελίδες της νέας ιστορίας μας και του μέλλοντος μας.

Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε την Εταιρία.

Η δέσμευση μου για το νέο κεφάλαιο της Ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστική είναι ότι θα εργαστούμε Ομαδικά για να δημιουργήσουμε μια Εταιρία στα πρότυπα των καλύτερων Εταιρών του Κλάδου διεθνώς, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να αναφέρεται η Εθνική Ασφαλιστική ως μέτρο βέλτιστων Πρακτικών και ποιότητας εργασιακού περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο.

Η υπόσχεσή μου προς όλους είναι ότι η νέα σελίδα στην ιστορία μας θα είναι και νέα σελίδα προσωπικής ευημερίας. Θα συνεχίσουμε να μοχθούμε για την δουλειά που αγαπάμε, παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σε εκατομμύρια ασφαλισμένους που μας εμπιστεύονται και θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον, φροντίζοντας καθημερινά τις ανάγκες τους».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ