ΕΒΕΘ: Εντός χρονοδιαγράμματος οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΕΒΕΘ: Εντός χρονοδιαγράμματος οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Εντός χρονοδιαγράμματος κινούνται οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση προσεκλήθη και παρέστη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιος Λιάγκος. Τον κ. Λιάγκο προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο οποίος επισήμανε πως το λιμάνι έχει ευρύτερη αναπτυξιακή διάσταση για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Λιάγκος υπογράμμισε πως ο ΟΛΘ αξιολογεί τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στο πλαίσιο της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics στην ευρύτερη περιοχή. “Δεν βλέπω πως θα μας επηρεάσει αρνητικά ως λιμάνι αυτή η κατάσταση, πιθανότατα θα μας επηρεάσει θετικά” τόνισε ο κ. Λιάγκος.

Για τις επενδύσεις στο λιμάνι ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ επισήμανε ότι κινούνται εντός των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, που έχουν τεθεί, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Προβλήτα 6, για την οποία χθες ανακοινώθηκε πως ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή της με προϋπολογισμό έργου 150 εκατ. ευρώ.

Το έργο της Προβλήτας 6 θα χρειαστεί περίπου 36 μήνες για να αποπερατωθεί και συνδυάζεται με την ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα.

Για τις υπόλοιπες επενδύσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο τέλος Απριλίου 2022 θα παραληφθούν καινούργιες γερανογέφυρες, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεφορτώνονται περισσότερα εμπορευματοκιβώτια σε λιγότερο χρόνο.

Ο κ. Λιάγκος είπε ακόμη πως η ΟΛΘ ΑΕ συμμετέχει σε διαδικασίες ιδιωτικοποίησης άλλων λιμένων και σημείωσε πως “μας ενδιαφέρει στρατηγικά η Ηγουμενίτσα”.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ υπογράμμισε πως η κίνηση μέσα στο λιμάνι έχει αυξηθεί και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μην δημιουργείται συμφόρηση και να εξυπηρετούνται το ταχύτερο δυνατό οι χρήστες του λιμένα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Λιάγκος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, που του έθεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ