Η Wind λειτούργησε σε πραγματικές συνθήκες δίκτυο 5G στην έκθεση PHILOXENIA

Η Wind λειτούργησε σε πραγματικές συνθήκες δίκτυο 5G στην έκθεση PHILOXENIA

Η «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού όχι απλώς χτύπησε δυνατά στην έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ρυθμό 5G μέσω του πιλοτικού δικτύου που είχε εγκαταστήσει η Wind στο περίπτερο της.

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία σύνδεσης με το… μέλλον βίωσαν οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού και θεσμικού γίγνεσθαι καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη «μαγεία» της 5G τεχνολογίας, μέσω του πιλοτικού δικτύου 5ης γενιάς της Wind και να ενημερωθούν για τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό.

Ειδικότερα, εκτενή ενημέρωση για το 5G είχαν από στελέχη της εταιρείας ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο Υπουργός Μακεδονίας Θεόδωρος Καράογλου. Κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, που λειτουργούν μέσα από το πιλοτικό δίκτυο της Wind. Χρησιμοποιώντας τις συσκευές 5G, κατέβασαν αρχεία ( ταινίες, σειρές, apps τουρισμού) σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες, είδαν 4K video και έκαναν speed tests, ώστε να βιώσουν τις ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν μέσω του δικτύου 5η γενιάς.

Δεν είναι μόνο οι πολύ υψηλές ταχύτητες, η μείωση του χρόνου απόκρισης, η ενίσχυση της χωρητικότητας του δικτύου και της συνδεσιμότητας που φέρνει το 5G. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ανοίγει νέους δρόμους για πρωτόγνωρες ψηφιακές τουριστικές εμπειρίες και αναπτυξιακές ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό.

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε, διασκεδάζουμε, επικοινωνούμε. Τα δίκτυα νέας γενιάς είναι το μέλλον της χώρας μας. Το 5G θα προσδώσει τα μέγιστα οφέλη στον τουρισμό που θεωρείται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Για μας στη Wind είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε μια πορεία συνεχούς εξέλιξης που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, που βασίστηκε σε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.», σχολίασε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind , Γιώργος Τσαπρούνης.

Μέσω της χρήσης του νέου δικτύου θα γίνεται άμεσα η διαδικασία του check-in σε ένα αεροδρόμιο ή ένα ξενοδοχείο. «Έξυπνες» υπηρεσίες εντός δωματίου, όπως η ρύθμιση του φωτισμού ή της θερμοκρασίας με τη χρήση ενός smartphone ή εικονικοί βοηθοί με φωνητικές εντολές είναι παροχές που ήδη υπάρχουν σε μεγάλα ξενοδοχεία του εξωτερικού και που λόγω του 5G αναμένεται να έρθουν και στην Ελλάδα. Σχετικές δοκιμές με εξαιρετικά αποτελέσματα έγιναν ήδη από την Wind στο ξενοδοχείο Grecotel Filoxenia, στην Καλαμάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ