Έκπτωση καλοπληρωτών ήταν και πάει

Έκπτωση καλοπληρωτών ήταν και πάει

Προς κατάργηση οδεύει η έκπτωση που προσέφερε στους συνεπείς πελάτες της η ΔΕΗ. 

Στα μέτρα που εξετάζονται για να διασωθεί η ΔΕΗ εξετάζεται και η κατάργηση της έκπτωσης 10% που απολαμβάνουν σήμερα όσοι πληρώνουν εγκαίρως τον λογαριασμό τους.

Η κατάργηση της έκπτωσης θα εξοικονομήσει 180 εκατ. ευρώ, όμως είναι βέβαιο πως θα δώσει περισσότερα “όπλα” στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ ώστε να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.

Ουσιαστικά η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων που βρίσκονται υπό εξέταση για τη διαμόρφωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής.

Εχει ήδη προεξοφληθεί πως η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια δεν θα περάσει στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι καταναλωτές, αφού αναμένεται αναπροσαρμογή στην τιμή της κιλοβατώρας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη δεν θα υπάρξει μεταβολή στο τελικό ποσό που πληρώνουν οι πελάτες της ΔΕΗ. Η αύξηση στην τιμή της κιλοβατώρας μπορεί να συνοδευτεί από μείωση στις χρεώσεις του ΕΤΜΕΑΡ ώστε στο τέλος οι πελάτες να μη δουν ούτε αυξήσεις αλλά ούτε και μειώσεις στο ποσό που πληρώνουν στην επιχείρηση.

Σε μια άλλη εξέλιξη και σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, μετά την μεταβίβαση του 34% των μετοχών της από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΕΣΥΠ δεν τυγχάνει πλέον εφαρμογής το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου περί της εκλογής Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. Αυτό άλλωστε συνέβη και κατά την περίπτωση της επανεκλογής του κ. Παναγιωτάκη το 2018, σχολίασε η επιχείρηση. Το αίτημα να περάσει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ από ακρόαση είχε διατυπωθεί χθες από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ