Αρνητική η πληρότητα των ξενοδοχείων στο εξάμηνο

Αρνητική η πληρότητα των ξενοδοχείων στο εξάμηνο


Η μέση τιμή δωματίου και το rev par επίσης παρουσίασαν έντονες «αναταράξεις» από μήνα σε μήνα

Με πτώση 3,8% στην πληρότητα, πτώση 2,9% στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (Rev Par) και με οριακή θετική αλλαγή (1%) στη μέση τιμή δωματίου «έκλεισε» το πρώτο εξάμηνο του 2019 για τα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού και της GBR Consulting και με τα στοιχεία κίνησης και απόδοσης ξενοδοχείων, ειδικά η πληρότητα των ξενοδοχείων στο εξάμηνο «έκλεινε» αρνητικά (και) ανά μήνα, σε ποσοστό ως και -8.6%.

Με αφορμή τα παραπάνω η Ενωση τονίζει ότι επιβεβαιώνονται όσα επισημαίνει από τα τέλη του 2018, κυρίως για την υπερπροσφορά κλινών στην Αθήνα, όλων των τύπων καταλυμάτων, αλλά και για την αλλαγή του κλίματος σε ότι αφορά στην σχέση προσφοράς - ζήτησης.

Η μέση τιμή δωματίου και το rev par επίσης παρουσίασαν έντονες «αναταράξεις» από μήνα σε μήνα σημειώνοντας πτωτική πορεία τον Ιούνιο σχεδόν κατά 5%.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο Ιούνιος, διατήρησε οριακά (+0.9%) την πληρότητα του περσινού Ιουνίου, ως καλοκαιρινός μήνας θεωρείται μήνας «αιχμής».

Στο σημείο αυτό η Ενωση τονίζει πως η Αθήνα δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο αφίξεων επισκεπτών (περίπου 8.200.000 επισκέπτες), ως η σημαντικότερη διεθνής «πύλη εισόδου» στη χώρα μας.

Πολλοί εξαυτών συνεχίζουν και προς άλλους προορισμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που καταγράφουν αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στο αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια δεν συνάδουν με την τόσο μεγάλη απόκλιση και τις εντυπωσιακά πτωτικές τάσεις που καταγράφονται από τα τέλη του 2018 στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας, υπογραμμίζει η Ενωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ