Αυξημένα έσοδα για την Πλαίσιο το 2018

Αυξημένα έσοδα για την Πλαίσιο το 2018

Με αύξηση των εσόδων κατά 8%, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 309 εκατ. έκλεισε το 2018 για την Πλαίσιο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 6,1 εκατ. έναντι 7,28 εκατ. το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 11,8% και από 10,7 εκατ. το 2017 διαμορφώθηκαν στα 9,46 εκατ.

Η πτώση αποδίδεται από την εταιρεία στο αυξημένο κόστος που προκλήθηκε από την έναρξη λειτουργίας δύο νέων καταστημάτων.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Γεράρδος σημείωσε πως “Σε μια ακόμη χρονιά που η ιδιωτική κατανάλωση στη χώρα μας εμφάνισε αναιμική αύξηση και η χρηματοδότηση της οικονομίας από τον τραπεζικό τομέα ήταν αρνητική, είδαμε τις πωλήσεις να αναπτύσσονται κατά 8%. Το
επιχειρηματικό μοντέλο στους βασικούς τομείς δραστηριότητάς μας λειτούργησε και πάλι ικανοποιητικά: η κινητή τηλεφωνία επέδειξε την ταχύτερη οργανική ανάπτυξη, της τάξης μάλιστα του 20%, οι πωλήσεις Η/Υ είναι, διαχρονικά, οι υψηλότερες σε ονομαστική αξία και ο τομέας ειδών γραφείου επιτυγχάνει τα καλύτερα περιθώρια απόδοσης. Τα δύο νέα καταστήματα που εγκαινιάσαμε, σε Αγ. Παρασκευή και Χανιά, συνέβαλαν ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους στην υλοποίηση του νέου σχεδιασμού, η επίτευξη του οποίου επεκτείνεται και στα επόμενα χρόνια. Ήδη το 2019 η Πλαίσιο ξεκίνησε δυναμικά, λανσάροντας το «Μήνα-Μήνα», τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα, το οποίο αποτελεί μία σημαντική υπηρεσία για τους πελάτες μας. Προφανώς, το κόστος ανάπτυξης και προβολής των καταστημάτων και η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού, είχαν βραχυχρόνια επίδραση στα περιθώρια κέρδους και στα αποτελέσματα του Ομίλου για το 2018. Η επίπτωση ήταν, ωστόσο, περιορισμένη καθώς, για παράδειγμα, το EBITDA επηρεάστηκε μόνο κατά 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμα μικρότερη ήταν η ονομαστική υποχώρηση των κερδών πριν και μετά από φόρους. Το δε μικτό αποτέλεσμα κατέληξε βελτιωμένο έναντι του 2017. Σε επίπεδο Ισολογισμού, περιορίσαμε στοχευμένα τις υποχρεώσεις μας τόσο σε προμηθευτές όσο και σε τραπεζικό δανεισμό, ενώ διατηρήσαμε ευρεία ρευστότητα πλέον των 40 εκατ. ευρώ, παρά τις πολλαπλάσιες σε σχέση με το 2017 επενδύσεις, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, στις οποίες προβήκαμε. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συνεχή αναζήτηση για νέους τομείς δραστηριότητας και αγορές, για τον εμπλουτισμό των προϊόντων που προσφέρουμε και την αδιάλειπτη προσπάθεια της Διοίκησης και του προσωπικού για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το 2019 και τα επόμενα χρόνια, προς όφελος των μετόχων και των λοιπών συμμετεχόντων εν γένει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ