Πώς σχολιάζει η Intralot τη διπλή υποβάθμιση από Fitch και Moody's

Πώς σχολιάζει η Intralot τη διπλή υποβάθμιση από Fitch και Moody's

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας οφείλεται στην απώλεια της σύμβασης στην Τουρκία και στις αυξημένες δαπάνες σχετικά με τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ.

Η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας υποβαθμίστηκε από την Moody's σε Caa1 από Β3, με αρνητικές προοπτικές και από την Fitch σε Β- από Β. Η Fitch ανέφερε στο σκεπτικό της ότι η υποβάθμιση αντανακαλά την αβεβαιότητα για τον όμιλο.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σχολιάζει:

1.Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας οφείλεται στις επιπτώσεις της αναμενόμενης συμπίεσης ρευστότητας το 2018 λόγω των ιδιαίτερα υψηλών κεφαλαιουχικών δαπανών (CAPEX) που σχετίζονται με τη στρατηγική μας επέκταση στις ΗΠΑ, ειδικότερα την επένδυσή μας στο Ιλλινόις κατά τη διάρκεια του 2017-18. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Φεβρουαρίου 2019, αναμένεται να δημιουργήσει 20 εκατ. Ευρώ στο EBITDA το 2019, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX)του Ομίλου INTRALOT αναμένεται να επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα από το 2019 και μετά.

2.Η απώλεια της σύμβασης Sportoto στην Τουρκία δημιούργησε πρόσθετες ανησυχίες. Για το σκοπό αυτό και σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις μας την 1η Μαρτίου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η INTRALOT συνεχίζει να έχει σημαντικά έσοδα από την Τουρκία μέσω του προμηθευτή διαδικτυακού στοιχήματος, Bilyoner, ο οποίος διατηρεί μερίδιο αγοράς 35%-40% στην αγορά του διαδικτύου. Οι πρόσφατες ρυθμιστικές αλλαγές στην Τουρκία που επιτρέπουν αύξηση των αποδόσεων από 50% σε 70% καιρυθμίσεις για live στοίχημα, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2019, πρόκειται να αυξήσουν τη συνολική διαδικτυακή αγορά με αυξημένο κύκλο εργασιών για την INTRALOT από την Τουρκία με υψηλότερηκερδοφορία. Οι συμβατικές υποχρεώσεις του νέου αναδόχου Sportoto για αύξηση της συνολικής αγοράς από 12,5 δις TRY σε 17 δις TRYμέσα σε ένα χρόνο, επιβεβαιώνουν την πρόβλεψή μας για ταχεία ανάπτυξη της διαδικτυακής αγοράς στην Τουρκία.

3.Η INTRALOT σκοπεύει να ενισχύσει τη ρευστότητά της και ταυτόχρονα να εφαρμόσει στρατηγική απομόχλευσης μέσω της διάθεσης μη-βασικώνπεριουσιακών στοιχείων κατά το 2019.

4.Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εξυπηρετήσουμε πλήρως τους πελάτες μας και εγγυόμαστε επιχειρηματική συνέχεια. Όλες οι αποφάσεις μας αποσκοπούν κυρίως στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών μας. Οι μακροπρόθεσμες συμβάσεις B2B και B2G αποτελούν την κύρια δύναμή μας, διασφαλίζοντας τηνπροβλεψιμότητατων εσόδων και λειτουργώντας ωςεγγυητές της κεφαλαιακής μας δομής.

5.Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων έναντι των κατόχων των ομολόγων και καταβάλουμε κανονικά το κουπόνι στις 15 Μαρτίου 2019.

6.Παραμένουμε δεσμευμένοι στο επιχειρηματικό μας πλάνο που αφοράστο λανσάρισμα προϊόντων και υπηρεσιών επόμενης γενιάς με στόχοτον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμότων λοταριών, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούμε τη δομή τους κόστουςμας. Επενδύουμε σε νέα στελέχη για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος υπηρεσιών digital, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της αγοράς και εξυπηρετώντας το όραμά μας για μια ολιστική προσέγγιση λύσης τυχερών παιχνιδιών. Ενισχύουμε το εύρος του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για μια προσωποποιημένη εμπειρία παίκτη σε όλα τα κανάλια (omnichannel).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ