To επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, οι "γνωριμίες" της Cosco και η μάχη των εργολάβων

Ανεβαίνει το θερμόμετρο ενόψει των νέων επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά

To επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, οι "γνωριμίες" της Cosco και η μάχη των εργολάβων

Από τις συμπληγάδες των εγκρίσεων και των αντιδράσεων πρέπει να περάσει το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ. Μεταξύ των αντιδρώντων ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι η  ΟΛΠ-Cosco με δική της υποδομή, θα έχει και δικούς της εργολάβους αλλάζοντας τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.

Αν ο ΟΛΠ-Cosco προσφέρει ο ίδιος υπηρεσίες ναυπηγοεπισκευής στους πλοιοκτήτες, γίνει πραγματικότητα, φοβούνται αυτό θα σημαίνει καταστροφή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Οι στρατηγικές επενδύσεις του ΟΛΠ, σύμφωνα με το master plan, διαμορφώνονται σε τέσσερις άξονες:.

  • Κόμβος ναυπηγοεπισκευής στην ανατολική Μεσόγειο, με εγκατάσταση νέας πλωτής δεξαμενής και προσέλκυση 350-450 πλοίων ανά έτος μέσω καλύτερης τιμολόγησης των υπηρεσιών, αυξημένης αξιοπιστίας και γρήγορης εξυπηρέτησης.
  • Ηγετική θέση για το home port στην κρουαζιέρα, με προσέλκυση πρόσθετων 580.000 επιβατών εκ των οποίων οι 100.000 θα είναι Κινέζοι,
  • Νότια πύλη για το σινοευρωπαϊκό εμπόριο,
  • Πύλη για τη μεταφορά επιβατών σε όλη την Ελλάδαμέσω στοχευμένων επενδύσεων μικρής κλίμακας (πάρκινγκ, εκβάθυνση λιμένα, ανάπτυξη εμπορικής δραστηριότητας).

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ