O ΟΤΕ στο δρομο του 5G

Ο όμιλος «πρωταγωνιστεί» στην ψηφιακή ανάπτυξη

O ΟΤΕ στο δρομο του 5G

Στους δύο σημαντικότερους στρατηγικούς πυλώνες που μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ψηφιακή ανάπτυξη: στις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και στις προηγμένες λύσεις ICT, επενδύει ο ΟΤΕ.

Με 13.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και συνολικά 20.000 στη ΝΑ Ευρώπη, ο όμιλος ΟΤΕ βάζει την τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις του ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ έχει εξαγγείλει νέες επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ έως το 2020, για να προσφέρει ακόμα υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και στο κινητό.

Ο όμιλος διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Το Cosmote Fiber με μήκος διαδρομής 43.000 χλμ. δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών με ταχύτητες Internet έως 200 Mbps.

Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα αυτή θα έχουν περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

Ο όμιλος διαθέτει επίσης 16.000 χλμ. οπτικών ινών που περνάνε από 15 χώρες μέσω της OTEGlobe, ενώ έχει εγκαταστήσει και 12.000 χλμ. οπτικών ινών στο πλαίσιο του Rural Broadband. Στο πλαίσιο του έργου, 323.000 κάτοικοι αγροτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας αποκτούν πρόσβαση σε γρήγορο Internet έως 50 Mbps.

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι και στην επιχείρηση. Για τον λόγο αυτόν ο όμιλος ΟΤΕ θα προχωρήσει εντός του 2018 στη δημιουργία δικτύου αρχιτεκτονικής Fiber to the Home σε επιλεγμένες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το δίκτυο Cosmote 4G καλύπτει σήμερα το 97% του πληθυσμού της χώρας, παραμένοντας Νο1 με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, ενώ η αντίστοιχη κάλυψη του δικτύου 4G+ έχει φθάσει ήδη το 90%.

Ο όμιλος ΟΤΕ προετοιμάζεται για το 5G, που αποτελεί το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, αποκτώντας τεχνογνωσία με τη συμμετοχή του σε 11 ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα 5G.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ