Και νέος παίκτης στην αγορά ενέργειας - Ποιος είναι, τι σχεδιάζει

Οι συζητήσεις και το τελικό "οκ"

Και νέος παίκτης στην αγορά ενέργειας - Ποιος είναι, τι σχεδιάζει

Είσοδο στην λιανική αγορά ηλεκτρονικής ενέργειας μέσω εξαγοράς ποσοστού έως και 49% από τους υφιστάμενους «μικρούς» της αγοράς σχεδιάζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ.

Το «ντιλ» φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στα να κλείσει, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η επιχείρηση που εισήγαγε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα, θα ανακοινώσει συνέργεια με έναν από τους 14 εναλλακτικούς παρόχους.

Το τελικό «οκ» πρέπει να δοθεί από τους δύο μετόχους της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το 65% και πρέπει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να σχεδιάσει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, που σημαίνει ότι δεν θα ήθελε σε αυτή την φάση κραδασμούς και τα ΕΛΠΕ που ελέγχουν το 35% της εταιρείας και δραστηριοποιούνται ήδη στη λιανική ρεύματος μέσω της Elpedison.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθινόπωρο, η ΔΕΠΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ με κύριο στόχο την τροφοδοσία περιοχών της δυτικής και της νησιωτικής Ελλάδας που δεν διαθέτουν δίκτυα, αλλά και μεμονωμένων καταναλωτών σε απόσταση από υφιστάμενα δίκτυα.

Παράλληλα οι ιθύνοντες της ΔΕΠΑ, έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, επιθυμώντας την απόκτηση πιστοποίησης.

Η εταιρεία αναζητά επενδυτές τόσο για τον κάδο του φυσικού αερίου όσο και για την ευρύτερη δραστηριότητα της επιχείρησης στο πλαίσιο του ανοίγματος της αγοράς και της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας αλλά και της ανάπτυξης υποδομών LNG. Ήδη η ΔΕΠΑ συμμετέχει σε έργα διεθνούς ενδνιαφέροντος όπως είναι ο αγωγός EastMed και ο IGB, του οποίου η κατασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά στο τέλος του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ