"Χρυσωρυχείο" για την Eldorado Gold η Ελλάδα

"Χρυσωρυχείο" για την Eldorado Gold η Ελλάδα
Μπορεί η Eldorado Gold να είδε τα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της να μειώνονται στο τρίτο τρίμηνο του 2014 λόγω των διακυμάνσεων του χρυσού διεθνώς αλλά δεν παύει να είναι αισιόδοξη για το μέλλον κυρίως λόγω των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

Τα έσοδα μειώθηκε στα 263 εκ δολάρια από 287 εκ δολάρια ενώ τα κέρδη μειώθηκε σε 21,5 εκ δολάρια από 38,3 εκ δολάρια που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2013.
Η Ελλάδα είναι μια από τις πέντε χώρες που τροφοδοτούν με κέρδη την Καναδική εταιρία ( οι άλλες είναι Κίνα, Βραζιλία, Τουρκία και Ρουμανία) η οποία βρέθηκε να έχει και έλληνες μετόχους. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως στις οικονομικές της καταστάσεις η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στην Ελλάδα αποτιμάται σε 3,02 δις δολάρια επί συνολικής αξίας περιουσίας 6,2 δις δολάρια δηλαδή σχεδόν το 50% της συνολικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Βέβαια αυτό οφείλεται και στη δομή της συμφωνίας που έγινε το 2012 όταν απέκτησε τη European Goldfields. Μια εταιρία που ήλεγχε τα μεταλλεία Κασσάνδρας των οποίων η εκμετάλλευση είχε δοθεί το 2004 έναντι 11 εκ Ευρώ (αρμόδιος Υπουργός τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος ) στον όμιλο Άκτωρα και έναν εκ των βασικών του μετόχων τον κ. Κούτρα καθώς και στην European Goldfields η οποία τότε είχε μειοψηφικό ποσοστό στο φορέα εξαγοράς την εταιρία Ελληνικός Χρυσός η οποία είχε ιδρυθεί λίγες ημέρες πριν από τη συναλλαγή. Μάλιστα η Κομισιόν έκρινε την διαδικασία αυτή μη νόμιμη κρατική επιδότηση και επέβαλε την καταβολή περί τα 15 εκ Ευρώ προς το δημόσιο ποσό που είναι άγνωστο αν έχει πληρωθεί.

Δείτε τι εισπράττει και τι κερδίζει η Eldorado Gold από την Ελλάδα ΕΔΩ

ΝΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ