ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης - "Πράσινο φως" από το υπ. Υποδομών

ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης - "Πράσινο φως" από το υπ. Υποδομών

Εγκρίθηκε το πρακτικό του διαγωνισμού

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια εγκρίθηκε το Πρακτικό της Εξέτασης των Φακέλων της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος έλαβε βαθμολογία 0,965 και είναι στη δεύτερη θέση ως επιλαχών επενδυτής, ενώ τρίτη στην κατάταξη Διαγωνιζόμενων είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-EGIS-MERIDIAM με βαθμό οικονομικής αξιολόγησης 0,799.

Σημειωτέον ότι μετά την έγκριση του σχετικού πρακτικού ανοίγει και η 10ήμερη περίοδος υποβολής πιθανών ενστάσεων

Οι οικονομικές προσφορές για τη σύμβαση παραχώρησης του κεντρικού τμήματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), είχαν ανοίξει στα τέλη Ιανουαρίου και ο όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, ο οποίος κατεβαίνει αυτόνομα στο σχετικό διαγωνισμό, αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής. Τα υπόλοιπα σχήματα που είχαν καταθέσει προσφορές, ήταν η Ακτωρ Παραχωρήσεις σε σύμπραξη με τη Μυτιληναίος και το σχήμα AVAX με τις γαλλικές Egis και Meridiam.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας είναι η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε (5) έτη (έως 60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ