Έρχονται τα νέα voucher για την αγορά και διασύνδεση των POS - Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

 Έρχονται τα νέα voucher για την αγορά και διασύνδεση των POS - Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα

Μασούτης: Χρόνος στην αγορά να προσαρμοστεί

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με τους φορείς για τη διασύνδεση με POS.

Υπενθυμίζεται ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο, με τον κ. Χατζηδάκη να δηλώνει ότι «το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακοπή, έστω και εν μέρει, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα έργο μάλιστα που είναι προς όφελος της κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ένωσης, υπογράμμισε την ανάγκη σωστής και άμεσης ενημέρωσης των μελών των φορέων για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση. «Στο έργο της διασύνδεσης πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μας μεταφέρουν τα μέλη μας και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί σε ένα μέτρο που τελικά θα είναι προς όφελος της λειτουργίας της».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων, ακούστηκαν προβληματισμοί και ζητήματα που έχουν τεθεί από τα μέλη των διαφόρων φορέων ώστε να υπάρξει μέριμνα για προγραμματισμό τυχόν αναγκαίων προσαρμογών. Υπήρξε συμφωνία για την άμεση ενημέρωση και από τους φορείς, των μελών τους, ώστε να γίνει εγκαίρως και με ορθό τρόπο η διασύνδεση.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ