Ο Νότης, οι ταυτότητες η Space και τα 500 εκατ.- Ο Βακάκης, ο Κωτσόβολος και η ουρά του ακαταδίωκτου

Ο Νότης, οι ταυτότητες η Space και τα 500 εκατ.- Ο Βακάκης, ο Κωτσόβολος και η ουρά του ακαταδίωκτου

H Goldman Sachs, η Morgan Stanley και τα άλλα παιδιά...

Ενα από τα χαμηλότερου ρίσκου στοιχήματα "παίζουν" τα ξένα σπίτια με τα ελληνικά assets. Και δεν περιορίζονται σε μετοχές, καθώς οι εντολές τους ξεκινούν μεν από το Χρηματιστήριο Αθηνών εκτείνονται δε σε κρατικά και εταιρικά ομόλογα, σε τιτλοποιήσεις, σε "καλάθια" λ.χ. Global X MSCI Greece, Lyxor e.t.c. Υπεραπόδοση διαρκείας (για το 2023) συγκριτικά για οτιδήποτε φέρει τα χαρακτηριστικά GR με το αποτέλεσμα διακριτό από το χρηματιστηριακό ταμπλό μέχρι την "ρηχή"-ακόμη- δευτερογενή ομολογιακή αγορά. Ετσι μόλις χθες, η Goldman Sachs αύξησε τον στόχο για τον ΓΔ στις 1.375 μονάδες, η Morgan Stanley αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, την ώρα που ο ΟΔΔΗΧ "μοίραζε" την σημερινή έκδοση 15ετούς κρατικού χρέους σε 5+1 οίκους. Το mandate σε Goldman Sachs, JPMC, Deutsche Bank, PNB Paribas, BofA και Εθνική.

===================================================

Ο Νότης, ο Νατσιός οι ταυτότητες και η Space

Από το βήμα της Βουλής η είδηση του "ξεπαγώματος" του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες. Πάγιο αίτημα, κυρίως των ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να φθάνει μέχρι του σημείου διακριτικού...εκβιασμού προς την Αθήνα, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας κ.λ.π Ο Νότης Μηταράκης ήταν σαφής: Σεπτέμβριο η (επαν)εκκίνηση μίας διαδικασίας που χρονίζει, αφορά παράλληλα και εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της πληροφορικής. Ideal Holdings (μέσω ΒΥΤΕ), Quest (μέσω Unisystems) αλλά και ΟΤΕ, Space Hellas. Το χθεσινό 6,46% στα 8,24 ευρώ για τη μετοχή της τελευταίας ήρθε να θυμίσει στην αγορά πως, η εταιρεία του Σπύρου Μανωλόπουλου εθεωρείτο ως επικρατέστερη (μένει να επιβεβαιωθεί εάν θα παραμείνει στην επόμενη φάση της διαδικασίας). Οσον αφορά στις ενστάσεις του επικεφαλής της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιού η εκτίμηση παραγόντων της αγοράς είναι πως, όσο περισσότερο/οι είναι αντίθετος/οι τόσο ανεβαίνει το "τίμημα" του διαγωνισμού (αρχικός προϋπολογισμός 515 εκατ).

================================================

To τετ-α-τετ Χατζηδάκη-Βασιλάκη, η Goldman Sachs και τα ιστορικά υψηλά

Στο περιθώριο της συνάντησης του νέου υπ.Οικονομικών με το δ.σ του ΣΕΤΕ- την προηγούμενη εβδομάδα- δόθηκε η ευκαιρία στον Κωστή Χατζηδάκη να συζητήσει κατ' ιδίαν με τον Ευτύχη Βασιλάκη ζητήματα που πιθανότατα αφορούσαν και το ενδεχόμενο άσκησης του δικαιώματος για τα warrants. Το 11,4% του μ.κ της Aegean που έχει περάσει στο Δημόσιο (έναντι δανεισμού 120 εκατ. την περίοδο της πανδημίας) μπορεί να επαναποκτηθεί από την εισηγμένη σε εύλογη τιμή (βάση των 3,4/μτχ και τρέχουσας) την περίοδο από 3 Ιουλίου 2023 έως 3 Ιουλίου 2026. Με τη μετοχή της Aegean στα 11,60 ευρώ (νέο ιστορικό υψηλό) και την αποτίμηση στα 1,045 δισ. προφανές θα είναι το όφελος εάν "γυρίσει" αυτό το ποσοστό στην εταιρεία. Με 119,28% "πετάει" η μετοχή, από την αρχή του έτους, ανάλογη η υπεραξία για το Δημόσιο.

=====================================================

Ο sui generis Βακάκης, η Lamda και ο Κωτσόβολος

Ξεχωριστή περίπτωση ο Απόστολος Βακάκης, έχει φανατικό κοινό όπως και να το δει κάποιος. Οι τοποθετήσεις του πυροδοτούν συζητήσεις, οι θέσεις του αντιδράσεις ωστόσο η αγορά του αναγνωρίζει το ότι "δε μασά τα λόγια του". Ετσι όταν ερωτήθηκε-πρόσφατα στην γ.σ- για το αν θα ενδιαφερόταν για την "Κωτσόβολος" που επιχειρούν να πουλήσουν οι άγγλοι της Curry's η απάντηση του ήταν κοφτή-κατηγορηματική "ούτε για πλάκα" αφήνοντας εμβρόντητους τους παρισταμένους. Μαλιστα ο βασικός μέτοχος της Jumbo προχώρησε παραπέρα αιτιολογώντας την άρνηση του, προβλέποντας τα προϊόντα που πωλούνται από αυτές τις αλυσίδες σε εύθετο χρόνο και στην πλειονότητά τους θα τα αγοράζει ο πελάτης μέσω πλατφορμών και συστημάτων e-commerce. Με τον Βακάκη να απαξιώνει την "Κωτσόβολος", πολύ δε περισσότερο όταν το αρχικό τίμημα που είχαν θέσει οι της Curry's στα 300-350 εκατ. ζήτημα είναι εάν θα μπορούσε να σταθεί για έλληνα ενδιαφερόμενο στα 150 εκατ. (και αν...). Βλέπω να παραμένει στους Αγγλους η "Κωτσόβολος", κρίνοντας και από το "γύρισμα" των δηλώσεων του Alex Badlock -επικεφαλής της μητρικής- πως εάν δεν πετύχει καλή τιμή θα ακυρώσει το "πωλητήριο".

====================================================

Εχει ουρά το... ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βλέπει καν το...δέντρο- στην περίπτωση του Φλωρίδη- για το...δάσος ούτε λόγος. Για κυβερνητικό άδειασμα, όσον αφορά στις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης, από την κυβέρνηση συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επειδή μεγάλη κουβέντα άνοιξε (και) με το χθεσινό θέμα του fpress, ένα μόνο θα πω και κρατήστε το...το ζήτημα του ακαταδίωκτου των τραπεζιτών έχει υποστηρικτές στα "υψηλά κλιμάκια" του Μαξίμου. Θα επανέλθουμε, καθώς το θέμα θα παραμείνει στην επικαιρότητα. Και προς τούτο βοηθά- άθελα του (;) και ο ΣΥΡΙΖΑ.

====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ