Ξεπέρασε το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Ξεπέρασε το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της Nvidia με το άνοιγμα της Wall Street σήμερα, όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο. Η εταιρεία κατασκευής τσιπ κατάφερε να μπει στο κλειστό «κλαμπ» των τεχνολογικών κολοσσών που έχουν σπάσει το φράγμα του 1 τρισ., καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες οδηγώντας σε ράλι της μετοχής.

Μάλιστα, η πορεία της Nvidia αναμένεται να επισκιάσει άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου, καθώς προβλέπει πωλήσεις 11 δισ. δολαρίων μόνο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Συνολικά πάντως το τελευταίο δωδεκάμηνο ήταν εξαιρετικά ευνοϊκό για τον κλάδο των ημιαγωγών, ορισμένους τομείς εντός της τεχνολογίας και συγκεκριμένα για τον αμερικανικό δείκτη Nasdaq, αφενός λόγω της «μανίας» με την τεχνητή νοημοσύνη, αφετέρου λόγω των προσδοκιών για επιβράδυνση στις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Οι κάρτες γραφικών της Nvidia είναι αναπόσπαστα κομμάτια των πλατφορμών παραγωγικού ΑΙ, όπως το ChatGPT και το Bard. Η εταιρεία δραστηριοποιείτο ανέκαθεν στον συγκεκριμένο τομέα, μέχρι πρότινος όμως το κοινό θεωρούσε πως οι κάρτες γραφικών αξιοποιούνται ιδίως στο gaming.

Ωστόσο, η ανάπτυξη της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και η τεχνητή νοημοσύνη ανέτρεψαν την παραδοσιακή πεποίθηση του κοινού και έκτοτε οι προμηθευτές και κατασκευαστές καρτών γραφικών βλέπουν αλματώδη άνοδο στις μετοχές τους. Σημειώνεται ότι προκειμένου να διατηρηθεί πάνω από το 1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Nvidia, η μετοχή της θα πρέπει να παραμείνει άνω των 404,86 δολαρίων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ