Επιστρέφουν στη Συμφωνία του Παρισιού οι ΗΠΑ - Ξηλώνονται αντιμεταναστευτικοί νόμοι του Τραμπ

Επιστρέφουν στη Συμφωνία του Παρισιού οι ΗΠΑ - Ξηλώνονται αντιμεταναστευτικοί νόμοι του Τραμπ

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αναιρώντας μια από τις πιο εμβληματικές ενέργειες του Ρεπουμπλικάνου προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα δώσουμε μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής όπως ποτέ μέχρι τώρα», υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος υπογράφοντας το κείμενο, ένα από τα αρκετά εκτελεστικά διατάγματα που είχε προετοιμάσει η ομάδα του. Άλλο ένα από τα 17 διατάγματα που υπέγραψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ανακαλεί την άδεια για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL.

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα αναστείλει τις απελάσεις ορισμένων κατηγοριών παράτυπων μεταναστών για εκατό ημέρες, προκειμένου να εξασφαλίσει πως θα υπάρξει «δίκαιη και αποτελεσματική» εφαρμογή της νομοθεσίας για το ζήτημα, ενώ με άλλο διάταγμα που υπεγράφη από τον Τζο Μπάιντεν, σταματά η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ