Παραπομπή του Τραμπ αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Παραπομπή του  Τραμπ αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων

Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ για το αδίκημα της υποκίνησης βίας αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, επτά μόλις ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Μετά την ψηφοφορία, ο Ντ. Τραμπ γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος που παραπέμπεται δύο φορές στη διάρκεια της θητείας του.

Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 232 βουλευτές, κατά 197 και 8 δεν ψήφισαν. Δέκα Ρεπουμπλικανοί βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση των Δημοκρατικών για τη νέα παραπομπή του Ντ. Τραμπ.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποτελείται από 435 μέλη με τους Δημοκρατικούς να έχουν την πλειοψηφία καθώς κατέχουν 222 έδρες. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν 211 έδρες, ενώ δύο έδρες παραμένουν κενές.

Η απόφαση της Βουλής είναι το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσει η δική του Τραμπ από τη Γερουσία. Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την απολυτη του συγκεκριμένου Σώματος, που αριθμεί 100 μέλη, ωστόσο θα χρειαστεί η ψήφος μεγάλου αριθμού Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, ώστε να συγκεντρωθούν οι 67 ψήφοι που απαιτούνται για να κριθεί ένοχος ο Ντ. Τραμπ.

Η προηγούμενη παραπομπή του Ντ. Τραμπ, τον Δεκέμβριο του 2019, είχε καταλήξει στην απαλλαγή του Αμερικανού Προέδρου από την ελεγχόμενη, τότε, από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ