Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις»

Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις»
«Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, προσπαθούμε να μην γίνουν μειώσεις ούτε στις επικουρικές. Με τη μεταρρύθμιση διασφαλίζεται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος», υπογράμμισε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή "οι συνταξιούχοι φοβούνται ότι θα εξανεμιστεί η σύνταξή τους, οι δε εργαζόμενοι ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη. Εμείς ερχόμαστε να βάλουμε τέλος σε αυτή την κρίση. Αντί να προχωρήσουμε σε 12η μείωση των συντάξεων, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τη συνταξιοδοτική δαπάνη αλλάζοντας την αρχιτεκτονική του συστήματος και καθιερώνοντας την εθνική σύνταξη".

Τόνισε ότι με το νέο σύστημα, εξασφαλίζεται σύνταξη σε όλους, «ακόμα και στους μακροχρόνια άνεργους» ενώ σημείωσε ότι η Εθνική σύνταξη θα ανεβαίνει μαζί με την οικονομία. Η Εθνική Σύνταξη θα καλύψει το κενό του ΕΚΑΣ, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι και οι νέοι συνταξιούχοι θα παίρνουν αυξήσεις ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

«Είναι δικό μας το σχέδιο. Για αυτό είδα τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας ότι ο ΠτΔ θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. "Το κοινωνικό κράτος είναι η ψυχή της Ευρώπης και οι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν στάση", τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ