Στην αναμονή 160.000 άτομα για τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα

Στην αναμονή 160.000 άτομα για τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα
Έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών κάνει η ΕΣΑμεΑ,να διευθετήσει το πρόβλημα της αργοπορίας καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας, τα προνοιακά, το εξωιδρυματικό, το διατροφικό κλπ., κάνοντας γνωστή την αγωνία 160 και πλέον χιλιάδων ατόμων με αναπηρία ή/ και χρόνιες παθήσεις.

Αυτές τις ημέρες ο ελληνικός λαός υφίσταται τρομερή ταλαιπωρία και βιώνει τις πρωτοφανείς συνέπειες της αρνητικότατης κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας και κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι επιπτώσεις προφανώς είναι ακόμη μεγαλύτερες για τα άτομα αναπηρία που είναι δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ειδικότερα για το διατροφικό επίδομα υπάρχει άμεση ανάγκη καταβολής των κονδυλίων στις Περιφέρειες προκειμένου να προβούν στην άμεση χορήγησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ