Παράταση στην ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία έως 2 Ιουνίου

Παράταση στην ρύθμιση των 100 δόσεων στα Ταμεία έως 2 Ιουνίου
Δόθηκε παράταση για την ρύθμιση 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ασφαλιστικά Ταμεία εώς 1/4/2015, με την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ,Δημήτρης Στρατούλης.

Στην τροπολογία εκτός απο την παράταση για την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές στα Ταμεία προβλέπεται και η ένταξη των οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα εως την 1/4/2015.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε παράταση κατά 1 μήνα της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ζητά με επείγουσα επιστολή προς τον αν. υπουργό Εργασίας, Δ. Στρατούλη.

Eπίσης προβλέπεται ότι οι οφειλέτες των ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ έχουν τη δυνατότητα, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των ελεύθερων επαγγελματιών, να "χάσουν" ως και τρεις δόσεις εντός του 12μηνου, καθώς εκτός ρύθμισης θα βρίσκονται είτε εάν δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές, είτε εάν χάσουν τρεις δόσεις εντός του 12μηνου.Για όλους τους υπόλοιπους δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης μόνο μίας δόσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ