Χρεώσεις «σοκ» για όσους καταναλώνουν πολύ ρεύμα -Υπολογίστε πόσα θα πληρώσετε

"Βόμβα" στους λογαριασμούς του Νοεμβρίου για 130.000 νοικοκυριά - δείτε τις νέες τιμές και επιδοτήσεις

Χρεώσεις «σοκ» για όσους καταναλώνουν πολύ ρεύμα -Υπολογίστε πόσα θα πληρώσετε

Μεγάλη προσοχή στις ποσότητες του ηλεκτρικού ρεύματος που θα καταναλώσουν μέσα στον Νοέμβριο θα πρέπει να δείξουν τα νοικοκυριά καθώς παρά τις επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, οι χρεώσεις παραμένουν πολύ υψηλές. Ειδικά αν η κατανάλωση ξεπερνά τις 500 ή τις 1000 κιλοβατώρες ανά μήνα -αυτό δεν συμβαίνει παρά για λίγα νοικοκυριά- οι τελικές χρεώσεις του ρεύματος (μαζί δηλαδή με τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις και τον ΦΠΑ) μπορεί να φτάνουν και στα 30 λεπτά ανά κιλοβατώρα, τιμή που είναι έως και 3 φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με την αντίστοιχη του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου θέρμανσης. Γι’ αυτό προσοχή

Το fpress.gr εγκαίρως παρουσίασε το εργαλείο υπολογισμού του κόστους ρεύματος και οι παραδοχές που έγιναν επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος. Αυτό που αποτέλεσε έκπληξη ήταν το γενναίο «ψαλίδισμα» της επιδότησης για όσους σπάνε προς τα πάνω και το φράγμα των 1000 κιλοβατωρών ανά μήνα. Δεν είναι πολλοί -υπολογίζονται σε περίπου 120-150.000 νοικοκυριά- ωστόσο η επιβάρυνση θα είναι σημαντική. Ο μόνος τρόπος που έχουν για να περιορίσουν τις χρεώσεις είναι να ρίξουν την κατανάλωση κατά τουλάχιστον 15% σε σχέση με πέρυσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν έστω και αυτή την έκπτωση των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το εργαλείο του fpress.gr έχει ήδη επικαιροποιηθεί. Μπορείτε, ανάλογα με την κατανάλωση που κάνετε σε μηνιαία βάση να υπολογίσετε και το τελικό ποσό που θα πληρώσετε καθώς στον λογαριασμό λαμβάνεται υπόψη και ο ΦΠΑ και οι μη ανταγωνιστικές χρεώσεις και οι κρατικές επιδοτήσεις όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ