Epsilon Net: Στο στόχαστρο της Κεφαλαιαγοράς, οι ορκωτοί, η ΕΛΤΕ και το placement της Εθνικής

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία της Ε.Κεφαλαιαγοράς. έχει θέσει υπό ενδελεχή έλεγχο όλες τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο "χαρτί"

Epsilon Net: Στο στόχαστρο της Κεφαλαιαγοράς, οι ορκωτοί, η ΕΛΤΕ και το placement της Εθνικής

Ακολούθησαν διευκρινίσεις, διορθωτικές κ.λ.π από την διοίκηση της εταιρείας που δεν φαίνεται να έπεισαν τους επενδυτές

Με απώλειες 40% σε διάστημα εβδομάδας η μετοχή της Epsilon Net δεν θα μπορούσε να μην είναι στο monitoring της Κεφαλαιαγοράς. Αλλωστε από την Εποπτική Αρχή ενεργοποιήθηκε η σχετική διαδικασία που υποχρέωσε την διοίκηση της εισηγμένης να παραδεχτεί το...λογιστικό λάθος της. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει θέσει υπό ενδελεχή έλεγχο όλες τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στο "χαρτί" από την ημέρα των "υψηλών" στα 12 ευρώ (Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου). Ακολούθησαν διευκρινίσεις, διορθωτικές κ.λ.π από την διοίκηση της εταιρείας που δεν φαίνεται να έπεισαν τους επενδυτές, που συνέχισαν με επιθετικές ρευστοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από το Τρίγωνο των Βερμούδων στο Τρίγωνο των...Δανείων και η εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Ειδικότερα εξετάζονται συναλλαγές- σε υψηλές τιμές- την ημέρα που ζητήθηκαν οι διευκρινίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στο σύνολο τους έκτοτε μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση. Πάγια τακτική (και κανονιστική υποχρέωση της Κεφαλαιαγοράς) να ερευνά ΟΛΕΣ αυτές τις περιπτώσεις, με μηχανισμό που ενεργοποιείται αυτόματα. Προφανώς έτσι λειτούργησε και με την Epsilon Net. Ωστόσο, αυτό αποτελεί τη μία πλευρά γιατί η άλλη αφορά από την αξιοπιστία ελέγχου των ορκωτών (που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις, εν προκειμένω τον ισολογισμό χρήσεως 2022) συνακόλουθα την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων. Πολύ δε περισσότερο όταν έχει υπάρξει το προηγούμενο MLS/Καματάκη. Παράλληλα εγείρεται ζήτημα με την συμμετοχή της Εθνικής, συγκεκριμένα με το placement για το 7,5% του μ.κ της Epsilon Net με τιμή κτήσεως στα 7,49 ευρώ/μετοχή. Αρχές Ιουνίου (9/6) το πακέτο αξίας 30,5 εκατ.

=====================================================

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ