Embedded banking: Οι υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στην «καρδιά» του λογισμικού των επιχειρήσεων

Γρήγορη και ασφαλής ολοκλήρωση καθημερινών συναλλαγών μέσα από τις εφαρμογές ERP - Το κέρδος των εταιρειών σε χρόνο - Αναλυτικά παραδείγματα καθημερινών συναλλαγών που μπορούν να διεκπεραιωθούν

Embedded banking: Οι υπηρεσίες της Εθνικής Τράπεζας στην «καρδιά» του λογισμικού των επιχειρήσεων

Ποια είναι η «νούμερο ένα» ανάγκη για το λογιστήριο ή τις οικονομικές υπηρεσίες μιας επιχείρησης, μικρής, μεσαίας ή μεγάλης; Να διεκπεραιώνει με ταχύτητα και ασφάλεια τις καθημερινές συναλλαγές: οι οφειλές να πληρώνονται on line, τα εμβάσματα από τους εταιρικούς λογαριασμούς να «φεύγουν» με ασφαλή αλλά απλοποιημένη διαδικασία εγκρίσεων, η πρόσβαση στους λογαριασμούς να γίνεται σε πραγματικό χρόνο ή ακόμη και μια τραπεζική κίνηση να οδηγεί στην αυτόματη δημιουργία παραστατικών. Όλα αυτά μπορεί να γίνουν πράξη με το embedded banking. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και η συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με την Epsilon Net: Οι περίπου 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες της Εθνικής, να αποκτήσουν πρόσβαση στις προηγμένες υπηρεσίες embedded banking που αποτελούν «καρπό» της συνεργασίας με την Epsilon Net.

Η καθημερινή συναλλακτική πραγματικότητα για κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση χαρακτηρίζεται από ιλιγγιώδεις ρυθμούς, κάνοντας την ταχύτητα και την ευκολία βασικούς παράγοντες επιλογής των εργαλείων που μπορούν να λύσουν τα χέρια του επιχειρηματία ή του επαγγελματία.

Πρωτοπορώντας για ακόμη μια φορά στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων για τις επιχειρήσεις, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στα προϊόντα της, όπως συστήματα πληρωμών και άλλα, μέσα από τις εξελιγμένες εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net, του μεγαλύτερου Ομίλου Πληροφορικής στον τομέα του business software στην Ελλάδα.

Είναι το πρώτο βήμα σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που έχει στόχο να διαθέσει στις ελληνικές επιχειρήσεις τα τεχνολογικά εργαλεία του embedded banking. Πρόκειται για τη νέα διεθνή τάση που ενσωματώνει τραπεζικές υπηρεσίες στο λογισμικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά -στην περίπτωσή μας στις business εφαρμογές των επιχειρήσεων- σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις τραπεζικές συναλλαγές και αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Από καθημερινές συναλλαγές πληρωμών της Τράπεζας, μέχρι τη λήψη πιο σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων, γίνονται, με βάση τη συμφωνία αυτή, μέσα από τα συστήματα ERP και τις εμπορολογιστικές εφαρμογές που οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν καθημερινά, απλοποιώντας και ενοποιώντας τις επιχειρηματικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, τα κορυφαία προϊόντα λογισμικού της Epsilon Net γίνονται προσβάσιμα σε πάνω από 200 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της Τράπεζας θα είναι διαθέσιμες μέσα από τις εμπορικές εφαρμογές της Epsilon Net, οι οποίες θα διασυνδέονται πλέον με τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της.

Η δυνατότητα on-line πληρωμής οφειλών, η διενέργεια εμβασμάτων από εταιρικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και η πραγματοποίηση μαζικών πληρωμών μέσα από ενδοεπιχειρησιακές διαδικασίες εγκρίσεων, θα μπορούν να πραγματοποιούνται με απλό και αξιόπιστο τρόπο.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η σύνδεση τραπεζικών κινήσεων με παραστατικά των εφαρμογών, αλλά και η αυτόματη δημιουργία παραστατικών από την τραπεζική κίνηση.

Παράλληλα με την ολοκληρωμένη κάλυψη των καθημερινών συναλλαγών, στόχος είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση και σε τυποποιημένα χρηματοδοτικά προϊόντα της Τράπεζας, όπως ενδεικτικά βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις για κεφάλαια κίνησης, διευρύνοντας έτσι τα κανάλια πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Η Εθνική Τράπεζα πραγματοποιεί τη νέα αυτή στρατηγική συμφωνία, πιστή στη δέσμευσή της για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και με όραμα τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, ανοίγοντας νέους δρόμους καινοτομίας στην ελληνική τραπεζική πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ