Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Eurobank η αποταμίευση

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Eurobank η αποταμίευση

Στόχος της Τράπεζας, να θέσει στην υπηρεσία των πελατών της ένα πλήρες φάσμα εργαλείων και προϊόντων ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη τους στο μέλλον

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της θέτει την αποταμίευση η Eurobank, εστιάζοντας στη διαχείριση που απαιτεί την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία, αλλά και τη διάχυσή της στο σύνολο των πελατών και κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να σταθμίσουν τις προσωπικές ανάγκες και προσδοκίες τους.

Στόχος της Τράπεζας, όπως αναφέρθηκε σε παρουσίαση, είναι να θέσει στην υπηρεσία των πελατών της ένα πλήρες φάσμα εργαλείων και προϊόντων ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη τους στο μέλλον.

Σε ειδική παρουσίαση, o διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ανέπτυξε τη νέα αυτή πρωτοβουλία, παρουσία των μελών της Διοίκησης ενώ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Ζανιάς, αναφέρθηκε στα νέα δίδυμα ελλείμματα που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα περίοδο και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ανάληψης πρωτοβουλιών. Όπως υπογράμμισε, πρόκειται για τα ελλείμματα των επενδύσεων και της αποταμίευσης, η οποία κατά τη διάρκεια της κρίσης είχε έντονα καθοδική τάση και παρ' ότι η τάση αυτή ήδη αντιστρέφεται, εν τούτοις, απέχουμε ακόμη σημαντικά από το επιθυμητό και αναγκαίο επίπεδο που απαιτείται για την κάλυψη των αναπτυξιακών και επενδυτικών αναγκών της οικονομίας.

Ο Φωκίων Καραβίας επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η προφανής και απλή λύση της προθεσμιακής κατάθεσης για την επίτευξη αποδόσεων δεν υφίσταται πλέον. Τα δεδομένα σήμερα έχουν ριζικά μεταβληθεί, όχι μόνο ως συνέπεια της ελληνικής κρίσης, αλλά και ενός καινούριου και απροσδόκητου διεθνούς περιβάλλοντος. Στην Eurobank θέτουμε ξανά στο επίκεντρο τη διαχείριση της αποταμίευσης, που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και νέα εργαλεία. Στόχος μας είναι να μοιραζόμαστε τη γνώση και να δώσουμε στους πελάτες μας επιλογές, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος, ανέλυσε τις τάσεις στην αποταμίευση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις από το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη, ιδίως όσον αφορά τα επιτόκια. Η ανάλυση δείχνει ότι η αποταμίευση των νοικοκυριών στην Ελλάδα, η οποία μειώθηκε σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, αρχίζει να ανακάμπτει. Επιπλέον, τα ελληνικά νοικοκυριά εξακολουθούν να τοποθετούν μεγαλύτερο μέρος της αποταμίευσής τους σε καταθέσεις, σε σχέση με το σύνολο της Ευρωζώνης. Το γεγονός αυτό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη διαφοροποίησης ενός χαρτοφυλακίου, δεδομένης και της πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία αναμένεται να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη.

Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, Θεοφάνης Μυλωνάς, αναφέρθηκε στις επιλογές που μπορεί να έχει σήμερα ένα ελληνικό νοικοκυριό να «χτίσει» ένα κεφάλαιο για το μέλλον. Ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής, Ιάκωβος Γιαννακλής, τόνισε τη μακρόχρονη εμπειρία της Τράπεζας τόσο στην αποταμίευση όσο και τις επενδυτικές λύσεις. «Η εμπιστοσύνη των πελατών μας αποδεικνύεται, καθώς όλα αυτά τα χρόνια πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες έχουν καλύψει τις αποταμιευτικές τους ανάγκες μαζί μας ενώ, διαχρονικά, μας προσφέρουν την πρώτη θέση στα μερίδια Αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων μέσω την επενδυτικών τους επιλογών, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ