Ποιος είναι ο Bασίλης Ψάλτης που παίρνει το... τιμόνι της Alpha Bank

Μετά από 11 χρόνια στην Alpha, αναλαμβάνει το τιμόνι της

Ποιος είναι ο Bασίλης Ψάλτης  που παίρνει το... τιμόνι της Alpha Bank

O Βασίλης Ψάλτης, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις παραιτήσεις των Αρώνη και Φιλάρετου, είναι ο διάδοχος του Δημήτρη Μαντζούνη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την τράπεζα.

Με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ο κ. Ψάλτης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την 2.1.2019.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε τα εξής: "Κατόπιν της ανακοινώσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης κ. Δημητρίου Π. Μαντζούνη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2018, της προθέσεώς του να δρομολογήσει τη διαδοχή του, το Διοικητικό Συμβούλιο εκκίνησε τη σχετική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την 29.11.2018, με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα την 2.1.2019."

Tο βιογραφικό του

Ο κ. Ψάλτης κατέχει τη θέση του οικονομικού δ/ντή της Alpha Bank από το 2010. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και Διδακτορικού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, του University of St. Gallen στην Ελβετία, με ειδίκευση στην Τραπεζική και στα Οικονομικά. Εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Chief Financial Officer στην Εμπορική Τράπεζα και στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο.

Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007, το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής. Τον Ιούνιο του 2018 στην ετήσια διεθνή δημοσκόπηση της εταιρίας Extel, που σκοπό έχει την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στην Ευρώπη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ο Βασίλειος Ε. Ψάλτης ψηφίσθηκε ως 1ος καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 92 CFO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ