Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική τράπεζα

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική τράπεζα


Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να «τρέξει» η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου και να ανοίξει αμέσως μετά. Θα αφορά στοχευμένα σε 500 εργαζόμενους (δηλ. δεν θα απευθύνεται ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο) και οι όροι του αναμένονται αντίστοιχοι με αυτούς του προηγούμενου προγράμματος εθελουσίας που είχε υλοποιήσει η Τράπεζα στην εκπνοή του 2016. Όσο για το ανώτατο όριο αποζημίωσης, θα κινηθεί στις 180.000 ευρώ, όπως και στα προγράμματα που υλοποίησαν πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Attica Bank.

Η Εθνική Τράπεζα είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο διάστημα 12 – 22 Δεκεμβρίου 2016, εγκαινιάζοντας ένα κύκλο προγραμμάτων εθελοντικής αποχώρησης από τις τράπεζες με αυξημένη ανταπόκριση των εργαζομένων. Τότε, πάνω από 1.100 άτομα έκαναν αποδεκτό το πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής, εκ των οποίων μόλις 380 είχαν θεμελιώσει δικαίωμα αποχώρησης ώστε να πάρουν σύνταξη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθυνόταν στο σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, καθώς και σε όσους δικηγόρους απασχολούνταν στην Τράπεζα με σύμβαση έμμισθης εντολής. Επίσης περιελάμβανε το προσωπικό της Εθνικής σε θυγατρικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή σε άλλους φορείς με απόσπαση.
Το πρόγραμμα παρείχε δύο δυνατότητες: είτε άμεση αποχώρηση με καταβολή αποζημίωσης έως 42 μηνιαίους μικτούς μισθούς είτε διετή άδεια μετ΄ αποδοχών. Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα χορηγούσε 5.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα όσων αποχωρούσαν, καθώς και προσαύξηση 20% στη βασική αποζημίωση για το προσωπικό των καταστημάτων που επρόκειτο να διακόψουν τις εργασίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ