Επαφές Alpha με ξένους για την έκδοση ομολόγου

Το σχέδιο και οι υπόλοιπες τράπεζες

Επαφές Alpha με ξένους για την έκδοση ομολόγου

Συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση ομολογιακού δανείου. θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η Alpha Bank.

 

Τα στελέχη της τράπεζας θα έχουν τετ α τετ συναντήσεις με ξένους επενδυτές σε Λονδίνο, Μιλάνο και Φρανκφούρτη. Η Alpha Bank ανέθετε την οργάνωση των συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στις Barclays, Citi, Commerzbank, J.P. Morgan και NatWest Markets.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση ομολόγου μέχρι 500 εκατ. ευρώ είχε εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της τράπεζας το 2017. Η Alpha Bank θα προχωρήσει στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου πενταετούς διάρκειας, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης βελτίωσης των συνθηκών για την Ελλάδα.

Ανάλογες εκδόσεις πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική. Στα τέλη Οκτωβρίου η Eurobank συγκέντρωσε 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αφορούσε τίτλους τριετούς διάρκειας που έφεραν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%. Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό, προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές, με τη συμμετοχή των διεθνών θεσμικών επενδυτών να ανέρχεται στο 85%.

Η Εθνική Τράπεζα είχε εκδώσει ένα τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,90%. Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.