Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ) στο ΧΑ: Ελπίζω σύντομα να είμαστε ξανά εδώ - Σημαντικός σταθμός η αποεπένδυση

Π. Μυλωνάς (ΕΤΕ) στο ΧΑ: Ελπίζω σύντομα να είμαστε ξανά εδώ - Σημαντικός σταθμός η αποεπένδυση

Ψήφος εμπιστοσύνης σε οικονομία, τράπεζες

«Συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας και περιμένουμε να είμαστε ξανά εδώ σύντομα», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς, στην τελετή έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Η αγορά έδειξε εμπιστοσύνη στη χώρα, στην οικονομία, στο τραπεζικό σύστημα, αντανακλώντας την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει», ανέφερε ο κ. Μυλώνας, σχολιάζοντας το επιτυχημένο placement.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής υπογράμμισε ότι οι επενδυτές δεν αγόρασαν τις μετοχές της τράπεζας με σκοπό την κερδοφορία, αλλά επένδυσαν για τη δουλειά που έχει γίνει με το να είναι η πρώτη ψηφιακή τράπεζα, για την αναδιάρθωση του δικτύου καταστημάτων.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, αφού δήλωσε ότι η διάθεση των μετοχών Εθνικής αποτελεί εξέλιξη – σταθμό για την κεφαλαιαγορά, αποκάλυψε ότι οι αιτήσεις των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών στη δημόσια προσφορά (ελληνικό βιβλίο) προσέγγισαν τις 7.500 εκ των οποίων 765 αποτελούν νέες μερίδες που άνοιξαν για την εγγραφή στο placement της Εθνικής και 315 ενεργοποίηση αδρανών κωδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ