Deutsche Bank: Πυρά εργαζομένων κατά διοίκησης - "Πλήξατε την φήμη της Postbank"

Deutsche Bank: Πυρά εργαζομένων κατά διοίκησης - "Πλήξατε την φήμη της Postbank"

Η συζήτηση για το κλείσιμο καταστημάτων έρχεται σε λάθος στιγμή δήλωσε εκπρόσωπος των συνδικάτων

 

Εκπρόσωποι των εργαζομένων της Deutsche Bank επέκριναν σκληρά την Τρίτη τα σχέδια της τράπεζας να περικόψει το δίκτυο καταστημάτων της Postbank, λέγοντας ότι η κίνηση στέλνει λάθος μήνυμα και έρχεται τη λάθος στιγμή.

Η Deutsche, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή της να μειώσει τον αριθμό των υποκαταστημάτων της Postbank από περίπου 550 σε 300 έως τα μέσα του 2026, καθώς προσαρμόζεται στη μεταβαλλόμενη ζήτηση και η κριτική των εργαζομένων σημαίνει ότι η διοίκηση μπορεί να μην προχωρήσει εύκολα στις αλλαγές με χιλιάδες θέσεις εργασίας στη γραμμή.

«Είμαστε πολύ επικριτικοί», δήλωσε στο Reuters ο Jan Duscheck, ο οποίος επιβλέπει τον τραπεζικό κλάδο στο συνδικάτο Verdi και συμμετέχει στο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche.

«Αυτή η συζήτηση για το κλείσιμο καταστημάτων έρχεται σε λάθος στιγμή... Η φήμη της Postbank έχει πληγεί σοβαρά... και τώρα η τράπεζα ξεκινά ένα νέο κατασκευαστικό έργο».

Η Deutsche άρχισε να εξαγοράζει την Postbank, με τα εκατομμύρια των πελατών της και τις ρίζες της στο ταχυδρομικό σύστημα, το 2008 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά επί χρόνια πάλευε να συγχωνεύσει πλήρως τις δραστηριότητές της.


Μια αποτυχημένη προσπάθεια ενσωμάτωσης νωρίτερα φέτος άφησε τους πελάτες να παραπονιούνται ότι είχαν αποκλειστεί από τους λογαριασμούς τους και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τα τηλεφωνικά κέντρα.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει την παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής της χώρας και την υπόσχεση του διευθύνοντος συμβούλου της Deutsche να αφιερώσει επιπλέον πόρους. Ήταν μια οπισθοδρόμηση για την προσπάθεια της Deutsche να αποκαταστήσει την αξιοπιστία μετά από πρόστιμα και ποινές την τελευταία δεκαετία.


Η Susanne Bleidt, επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων για τα υποκαταστήματα της Postbank, είπε στο Reuters ότι το προσωπικό ήταν υπό έντονη πίεση, ανεχόμενοι την αγανάκτηση και τον θυμό των πελατών.

«Θα περίμεναν να ανταμειφθούν γι’ αυτό, και τώρα έρχεται αυτή η είδηση, η οποία είναι μια πολύ, πολύ μεγάλη απογοήτευση και μεγάλο σοκ για τους υπαλλήλους μας», είπε.

Ο Claudio de Sanctis, το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank που επιβλέπει τις λιανικές δραστηριότητες του δανειστή, σε σημείωμα προσωπικού τη Δευτέρα εξέθεσε το όραμά του να γίνει η Postbank μια τράπεζα «πρώτης για κινητά».

«Πρέπει να σκεφτούμε τον εαυτό μας», έγραψε στο σημείωμα, που είδε το Reuters, αναφερόμενος στις πρόσφατες τεχνικές γκάφες και τις αλλαγές «στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες μας θέλουν να εμπλακούν».

Η Deutsche Bank είπε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με εκπροσώπους των εργαζομένων για να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τις περικοπές.

Ο Duscheck αδίκησε τα σχέδια για την αποτυχία να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδύσεις και είπε ότι παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν η μείωση των υποκαταστημάτων θα είναι τεχνικά εφικτή έως το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ