Eurobank: Αυξάνει στα 2,60 ευρώ την τιμή στόχο η JP Morgan - Περιθώρια ανόδου 77%

Eurobank: Αυξάνει στα 2,60 ευρώ την τιμή στόχο η JP Morgan - Περιθώρια ανόδου 77%

Η Eurobank διαπραγματεύεται με 4,8x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2025

Σε αύξηση της τιμής στόχου της Eurobank στα 2,60 ευρώ, από 2,25 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η JP Morgan, αντανακλώντας την πρόσφατη απόκτηση νέων μεριδίων στην Ελληνική Τράπεζα από τον Όμιλο (υπόκειται σε εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές), με την τιμή στόχο να δείχνει τώρα άνοδο 77%.

Όπως αναφέρει η JP Morgan, η εξαγορά ενισχύει την υπάρχουσα κυπριακή θυγατρική της Eurobank, με υψηλής ποιότητας franchise λιανικής, ενώ επιτρέπει στον Όμιλο να αναπτύξει πλεονάζοντα κεφάλαια, αυξάνοντας τον ισολογισμό κατά ~20% τα κέρδη ανά μετοχή (εκτίμηση 2025) κατά 8%. Επίσης, βελτιώνει το κανονικοποιημένο ROTE κατά 1% έως 13% στο τρέχον μερίδιο 55,3% (12% προσαύξηση EPS και 1,5% μερίδιο απόδοσης ROTE υποθέτοντας 70% τελικό μερίδιο).

Η Eurobank διαπραγματεύεται με 4,8x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2025 (από 5,2x προ της HB), που ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τον μέσο όρο των ελληνικών τραπεζών και με discount 30% προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στο 7,0x, κάτι που η JP Morgan πιστεύει ότι δεν είναι απαιτητικό για τον Όμιλο, το υψηλής ποιότητας και διαφοροποιημένο franchise καθώς και τις ισχυρές προοπτικές κερδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ