Υπό πίεση ο Τραμπ επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Υπό πίεση ο Τραμπ επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Με τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο να κλιμακώνονται τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε σκληρότερη στάση έναντι της Τουρκίας ανακοινώνοντας την επιβολή κυρώσεων.

Σε επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις στη βόρεια Σύρια, ενώ σύντομα θα μεταβεί στην Τουρκία ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ανακωχή.

«Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν το πράσινο φως για επέμβαση στη Συρία» υποστήριξε ο Μάικ Πενς. Ο Αμερικανός πρόεδρος, στο μεταξύ, ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 50% στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα, ενώ σταματούν αμέσως οι διαπραγματεύσεις για μία διμερή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας αξίας 100 δισ. δολαρίων. Επίσης, κυρώσεις ασκήθηκαν σε βάρος συγκεκριμένων αξιωματούχων, συγκεκριμένα εναντίον του υπουργού Άμυνας της Τουρκάις Χουλούσι Ακάρ, του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Με απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω αξιωματούχων, ενώ απαγορεύεται σε αμερικανικές επιχειρήσεις οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ