Μεγαλώνει η διαφωνία Μέρκελ - Σόιμπλε σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας

Μεγαλώνει η διαφωνία Μέρκελ - Σόιμπλε σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας
Το ρήγμα ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την Ελλάδα έχει μεγαλώσει, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η γερμανίδα καγκελάριος είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις, ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ λόγω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές επιπτώσεις, ενώ ο Σόιμπλε είναι διατεθειμένος να αφήσει την χώρα να χρεοκοπήσει αν η κυβέρνηση δεν λάβει μέτρα που θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη επιβίωση της χώρας εντός του ευρώ, υποστήριξαν οι πηγές.

Η διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αντανακλάται και στην κοινοβουλευτική ομάδα της κ. Μέρκελ, η οποία νιώθει όλο και πιο άβολα με το να αφήσει την 41μελή επιτροπή για τον προϋπολογισμού να αποφασίσει για την εκταμίευση οποιαδήποτε δόσης και επιδιώκει μια ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή, σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στις προηγούμενες συμφωνίες.

Πολλοί από τους 311 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και τον Βαυαρών Χριστιανοσοσιαλιστών δυσκολεύονται να στηρίξουν την θέση της κ. Μέρκελ και θα συντάσσονταν με τον κ. Σόιμπλε αν αναγκάζονταν να επιλέξουν, υπογραμμίζουν οι πηγές του Bloomberg. Ορισμένα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας συζητούν αν η κ. Μέρκελ θα έπρεπε να συνδέσει οποιαδήποτε απόφαση για το πρόγραμμα διάσωσης με μια ψήφο εμπιστοσύνης.

Μια συμφωνία η οποία δεν περιλαμβάνει δεσμευτικές υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις δεν θα γινόταν δεκτή ακόμα και από τους βουλευτές που είναι με το μέρος της, πρόσθεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ