Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση
Επείγει να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας», έγραψε σε άρθρό του στο γερμανικό περιοδικό FOCUS ο Ρέγκλινγκ. «Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας, επεσήμανε.

Ο Ρέγκλινγκ εξήρε σε αυτό το πλαίσιο τις προσπάθειες της Ελλάδας στη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας: «Η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, επενδυτές αγόρασαν στα μέσα του 2014 και πάλι για πρώτη φορά ελληνικά ομόλογα», σημείωσε.

Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη, υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου κατέληξε λέγοντας ότι η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και γι' αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ