Βαρουφάκης:«Ο Σόιμπλε κάνει λάθη στην ανάλυσή του για την Ελλάδα»

Βαρουφάκης:«Ο Σόιμπλε κάνει λάθη στην ανάλυσή του για την Ελλάδα»
«Είναι εξοργιστικό στις διαπραγματεύσεις με τον Σόιμπλε ότι τα επιχειρήματα δεν έχουν περισσότερο βάρος από την ισχύ», τόνισε ο Ελληνας υπουργός.

Με τίτλο «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» η γερμανική εφημερίδα Die Zeit φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για τον γερμανό πολιτικό.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λάθη στην ανάλυσή του για την Ελλάδα, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του.«Είναι εξοργιστικό στις διαπραγματεύσεις με τον Σόιμπλε ότι τα επιχειρήματα δεν έχουν περισσότερο βάρος από την ισχύ», υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός οικονομικών σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιμετωπίζει το ελληνικό ζήτημα.

«Είναι απογοητευτικό ότι δεν είμαστε σε μια διαφορετική θέση, έτσι ώστε τα επιχειρήματα να μετράνε περισσότερο από την πραγματική εξουσία. Με λίγα λόγια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Στο ίδιο σχόλιο στην Zeit, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο Γερμανός ομόλογός του έχει κάνει λάθος στην ανάλυσή του για την Ελλάδα και πως «δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η νέα παρέμβαση Βαρουφάκη πάντως, όπως σχολιάζουν αναλυτές διεθνώς, έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ενώ υποστηρίζουν πως «δεν πρόκειται να βοηθήσει» στην πορεία των συζητήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας The Guradian, που επισημαίνει πως «δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοεί ως λάθος ο υπουργός. Τα σχόλια αυτά πάντως ενδέχεται να μην βελτιώσουν τις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου, αυτή την κρίσιμη στιγμή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος του Bloomberg Hans Nichols που τουιτάρει «λες και το να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα δεν ήταν αρκετά δύσκολο ήδη»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ