Βαρουφάκης: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται σε αυτό δεν κάνουμε πίσω

Βαρουφάκης: Οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται σε αυτό δεν κάνουμε πίσω
Η μέγιστη «κόκκινη γραμμή» της διαπραγμάτευσης είναι ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρώνονται, υποστήριξε το Σάββατο σε συνέντευξή του στον Σκάι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι υπάρχει απόλυτη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και σημείωσε: «Είμαστε μια ομάδα που από τις 25 Ιανουαρίου είμαστε στο Μαξίμου, εκεί ζούμε πλέον, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο, με την κοινωνία θα ήθελα να πιστεύω, και όλη η διαδικασία αυτή είναι συλλογική».

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας, ο κ.Βαρουφάκης σημείωσε ότι «γίνονται πάρα πολλές συζητήσεις σε διαφορετικά επίπεδα, όλο αυτό θα δημιουργήσει ένα πακέτο», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. «Έχουμε μια διαπραγμάτευση η οποία είναι για πάρα πολλά πράγματα πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη.

Κανένα από αυτά τα κομμάτια της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να παγιωθεί αν δεν κουμπώσει όλο μαζί» σημείωσε. «Έχουμε ψηλαφίσει, οι μεν και οι δε ποιες είναι οι 'κόκκινες' γραμμές οι δικές μας, οι δικές τους έτσι ώστε κάποια στιγμή να κουμπώσει όλο αυτό σαν ένα παζλ και όλο αυτό θα τοποθετηθεί στην κρίση του υπουργικού συμβουλίου και του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Για άψογες σχέσεις, έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τους ευρωπαίους ομολόγους του. «Είναι απολύτως δεδομένο ότι σε προσωπικό επίπεδο, σε επιστημονικό επίπεδο έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Από 'κει και πέρα, κανείς δεν θέλει έναν υπουργό Οικονομικών μιας χώρας, η οποία μέχρι τώρα έλεγε πάντα 'ναι', να του λέει 'όχι'» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ