Σουλτς: Άμεση ανάγκη να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.

Σουλτς: Άμεση ανάγκη να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προσερχόμενος σήμερα στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης να δράσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες και ανάμεσά τους κι εγώ που θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση κι ειδικά τον ελληνικό λαό όμως χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μοιράζεται την ίδια άποψη με τους άλλους ηγέτες ως προς το θέμα των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε λύση».

Αισιόδοξος για την έκβαση της σημερινής Συνόδου Κορυφής επί του ελληνικού ζητήματος εμφανίστηκε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των Σοσιαλιστών, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως η Επιτροπή και ειδικότερα ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εργάζονται για εξεύρεση λύσης. Προέτρεψε επίσης τον Αλ. Τσίπρα να διασαφηνίσει ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε ακόμη την επιθυμία «να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού» και δήλωσε πεπεισμένος πως «υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βρεθεί λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ