Τράπεζα της Αγγλίας: Προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%

Τράπεζα της Αγγλίας: Προχώρησε σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%

Η BoE αύξησε για 11η διαδοχική συνεδρίαση το κόστος δανεισμού

Η Τράπεζα της Αγγλίας, προχώρησε (όπως αναμενόταν), σε νέα αύξηση των επιτοκίων της, καθώς οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις δείχνουν να εγείρουν μεγαλύτερες ανησυχίες από τους τριγμούς στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αύξησε για 11η διαδοχική συνεδρίαση το κόστος δανεισμού, κατά επιπλέον 25 μονάδες βάσης (0,25%) φέρνοντας το βασικό της επιτόκιο πλέον στο 4,25% (από το 4%).

Νωρίτερα εντός του μήνα οι αγορές είχαν τιμολογήσει το ενδεχόμενο να “παγώσεις” η BoE τις αυξήσεις της, εν μέσω των κλυδωνισμών που προκάλεσε στις τράπεζες παγκοσμίως αρχικά η κατάρρευση δύο περιφερειακών δανειστών στις ΗΠΑ και κατόπιν το sell-off στην Credit Suisse, που κατέληξε στην “εξαναγκαστική” εξαγορά της από την UBS.

Ωστόσο, μετά την απροσδόκητη επιτάχυνση του πληθωρισμού στη Βρετανία που έδειξαν τα στοιχεία χτες στο 10,4% τον Φεβρουάριο (από το 10,1% του Ιανουαρίου), οι προβλέψεις των αναλυτών επανήλθαν στα επίπεδα του Δεκεμβρίου, προεξοφλώντας νέα αύξηση 25 μονάδων βάσης, όπως και έγινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ