Β. Κικίλιας: «Ο Τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία»

Β. Κικίλιας: «Ο Τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία»

«Τα ταξιδιωτικά έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του περυσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ, ενισχύοντας όλους τους κλάδους- από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

«Ο Τουρισμός παίρνει τα εύσημα από την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προσέλκυση ποιοτικών ταξιδιωτών, η αύξηση των πτήσεων αλλά και του capacity, η προβολή εναλλακτικών προορισμών και η επιτυχία του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είχαν ως αποτέλεσμα τα ταξιδιωτικά έσοδα να ξεπεράσουν τον στόχο του περυσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ, ενισχύοντας όλους τους κλάδους- από τον πρωτογενή τομέα μέχρι τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις- και στηρίζοντας την οικονομία, την ελληνική κοινωνία και τη μέση ελληνική οικογένεια.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου σε μια χρονιά με πολλές αντιξοότητες. «Το 2023 θα δοκιμαστούμε πάλι, αλλά, όπως και πέρυσι, δουλεύουμε πολύ σκληρά από τον χειμώνα για να έχουμε μια πολύ καλή σεζόν, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τους χειμερινούς προορισμούς».

«Οι Έλληνες βλέπουν πόσο προσπαθεί αυτή η κυβέρνηση, βλέπουν ότι δώσαμε 44 δισ. μέσα στην πανδημία για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, την οικονομία και όλους τους κλάδους της. Τώρα ξεπεράσαμε ήδη τα 10 δισ. για στήριξη της κοινωνίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, και το υπερπλεόνασμα που έφερε ο τουρισμός συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό. Οι πολίτες πλέον έχουν εμπειρία πολύ δύσκολων καταστάσεων και πολλαπλών κρίσεων, επομένως με νηφαλιότητα και σοφία θα αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους οδηγήσει στην επόμενη τετραετία», πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Τέλος, αναφορικά με την εορταστική περίοδο, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι οι πληρότητες θα είναι πολύ υψηλές στους χειμερινούς/ορεινούς προορισμούς, οι οποίοι θα ενισχυθούν και μετά τα μέσα Ιανουαρίου, όταν θα κληρωθούν 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ