'Υφεση στις ΗΠΑ σε 6 με 9 μήνες βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase &co.

Ο Jamie Dimon είπε ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση στα μέσα του επόμενου έτους και ότι οι μετοχές έχουν πολύ περισσότερο να πέσουν.

'Υφεση στις ΗΠΑ σε 6 με 9 μήνες βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase &co.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase &co. προειδοποιεί εδώ και μήνες ότι οι  αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες θα συγκρουστούν με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και θα ρίξουν την αμερικανική οικονομία στα βράχια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, είπε, απλώς προσθέτει στην αβεβαιότητα.

«Αυτά είναι πολύ, πολύ σοβαρά πράγματα που νομίζω ότι είναι πιθανό να ωθήσουν τις ΗΠΑ και τον κόσμο εννοώ, η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση και είναι πιθανό να βάλουν τις ΗΠΑ σε κάποιο είδος ύφεσης σε έξι έως εννέα μήνες από τώρα», δήλωσε ο κ. Ντίμον σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ο S&P 500, είπε, θα μπορούσε να πέσει άλλο 20%. Ωστόσο, οι πελάτες της τράπεζας εξακολουθούν να ξοδεύουν και να δανείζονται με υγιή τρόπο, είπε, αψηφώντας τους φόβους ύφεσης.

Η JPMorgan πρόκειται να αναφέρει κέρδη τρίτου τριμήνου την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η τράπεζα θα λάβει χρέωση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πίστωση, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για μελλοντικές ζημίες. Το πρώτο τρίμηνο, η τράπεζα διέθεσε περισσότερα κεφάλαια για πιθανές ζημιές από δάνεια από ότι αναμενόταν λόγω των υψηλότερων αποδόσεων ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ