'Υφεση στις ΗΠΑ σε 6 με 9 μήνες βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase &co.

Ο Jamie Dimon είπε ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς ύφεση στα μέσα του επόμενου έτους και ότι οι μετοχές έχουν πολύ περισσότερο να πέσουν.

'Υφεση στις ΗΠΑ σε 6 με 9 μήνες βλέπει ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase &co.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase &co. προειδοποιεί εδώ και μήνες ότι οι  αυξανόμενες καταναλωτικές δαπάνες θα συγκρουστούν με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve και θα ρίξουν την αμερικανική οικονομία στα βράχια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, είπε, απλώς προσθέτει στην αβεβαιότητα.

«Αυτά είναι πολύ, πολύ σοβαρά πράγματα που νομίζω ότι είναι πιθανό να ωθήσουν τις ΗΠΑ και τον κόσμο εννοώ, η Ευρώπη βρίσκεται ήδη σε ύφεση και είναι πιθανό να βάλουν τις ΗΠΑ σε κάποιο είδος ύφεσης σε έξι έως εννέα μήνες από τώρα», δήλωσε ο κ. Ντίμον σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ο S&P 500, είπε, θα μπορούσε να πέσει άλλο 20%. Ωστόσο, οι πελάτες της τράπεζας εξακολουθούν να ξοδεύουν και να δανείζονται με υγιή τρόπο, είπε, αψηφώντας τους φόβους ύφεσης.

Η JPMorgan πρόκειται να αναφέρει κέρδη τρίτου τριμήνου την Παρασκευή. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η τράπεζα θα λάβει χρέωση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πίστωση, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης για μελλοντικές ζημίες. Το πρώτο τρίμηνο, η τράπεζα διέθεσε περισσότερα κεφάλαια για πιθανές ζημιές από δάνεια από ότι αναμενόταν λόγω των υψηλότερων αποδόσεων ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μακρόν εναντίον ΗΠΑ

Μια διαμάχη μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο των πράσινων επιδοτήσεων στην ευρωπαϊκή…