Ψηφιακό ευρώ προωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ψηφιακό ευρώ προωθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Amazon, είναι μεταξύ των πέντε εταιρειών που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο για ένα ψηφιακό ευρώ.

Η CaixaBank, η Γαλλική,Worldwide SΑ, η Ιταλική, Nexi S.p.A. και η EPI, μια κοινοπραξία τραπεζών και τρίτων αποδεκτών, συμμετέχουν μαζί με την Amazon σε μια προσφορά για την ανάπτυξη πρωτοτύπων, με κάθε εταιρεία να επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη ψηφιακή χρήση για το νόμισμα της ζώνης του ευρώ. Οι πέντε επιλέχθηκαν από μια ομάδα 54 παρόχων front-end που υπέβαλαν αιτήσεις τον Απρίλιο, ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

«Ο στόχος αυτής της άσκησης πρωτοτύπων είναι να δοκιμαστεί πόσο καλά ενσωματώνεται η τεχνολογία πίσω από ένα ψηφιακό ευρώ με πρωτότυπα που αναπτύχθηκαν από εταιρείες», ανέφερε το ίδρυμα με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Η ΕΚΤ είναι πιθανό να είναι μεταξύ των πρώτων κεντρικών τραπεζών προηγμένης οικονομίας που θα εκδώσουν μια ψηφιακή μορφή του νομίσματός της, με αξιωματούχους να δείχνουν στα μέσα αυτής της δεκαετίας για πιθανή ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διετή «φάση διερεύνησης» του έργου για το ψηφιακό ευρώ και δεν έχει λάβει επίσημη απόφαση για το αν θα λανσάρει ψηφιακό ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ