Καλπάζει η τιμή του πετρελαίου μετά τη «ρουκέτα» Πούτιν

Καλπάζει η τιμή του πετρελαίου μετά τη «ρουκέτα» Πούτιν

Νέα αναταρχή στις τιμές της ενέργειας προκαλεί η απόφαση του Ρώσου προέδρου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των περιοχών της Ουκρανίας που ελέγχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

Ισχυρές αναταράξεις στις διεθνείς αγορές προκαλεί η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντόνετσκ και του Λουκάνσκ, των δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

Διάγγελμα Πούτιν: Αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

ΕΕ: Κυρώσεις στη Ρωσία αν αναγνωρίσει Donetsk και Luhansk

Ο αντίκτυπος από το μεγάλο σε διάρκεια διάγγελμα του Ρώσου προέδρου το βράδυ της Δευτέρας δεν αποτυπώθηκε ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά, ωστόσο τα ωστικά κύματα χτυπούν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Ασία, όπου το αμερικανικό αργό κατέγραψε άλμα 3,22% και το μπρεντ ενισχύθηκε κατά 1,6%. Το αποτέλεσμα είναι η τιμή του βαρελιού να διαμορφώνεται σε 94 και 96,8 δολάρια αντίστοιχα με ορατό το ενδεχόμενο διάσπασης του φράγματος των 100 δολαρίων.

Οι μεγάλες χρηματαγορές της Ασίας αντιδρούν όπως είναι φυσικό, με τον Nikkei να υποχωρεί κατά 1,74%, το χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά 1,4% και του Χονγκ-Κονγκ κατά 3,1%. Την πτωτική τάση αναμένεται να ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η νέα κρίση με επίκεντρο την Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη χωρίς να υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ