Έρχεται bonus system στο Δημόσιο - Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης

Έρχεται bonus system στο Δημόσιο - Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης

Σε πιλοτική εφαρμογή θα τεθεί από φέτος ένα bonus system στο Δημόσιο, προκειμένου να δίδονται κίνητρα σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου τομέα

Η στοχοθεσία θα είναι ετήσια, η χρονιά μεγάλης εφαρμογής θα είναι ο προϋπολογισμός του 2023 και σε ευρύτερη μορφή το 2024.

Ένα μέρος της μεταρρύθμισης θα καλύπτεται από το Ταμείο Ανάπτυξης όπου υπάρχουν για αυτό τον σκοπό πόροι 10 εκατομμυρίων ευρώ εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπο από τον κρατικό προυπολογισμό.

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου στους τομείς που θα εφαρμόζεται θα υπάρχει ένας βαθμός ευελιξίας δηλαδή η λογική είναι να έχει κάποιους τομείς που εφαρμόζεται σε μόνιμη βάση αλλά καποιους τομείς που συνδέονται με την εκάστοτε κυβερνητική στοχοθεσία.

Το υπουργείο Οικονομικών θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα εάν θα υπάρξει πρόγραμμα προσέλκυσης στελεχών από τον ιδιωτικό τομεα στο δημόσιο.

Προς κατάργηση η εισφορά αλληλεγγύης

Oι ίδιες πηγές, υποστηρίζουν ότι το 2023 θα μπορεί να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και στο δημόσιο, με δεδομένο πως είναι ένα μέτρο μόνιμου χαρακτήρα με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

Όπως εξηγούν, απαιτεί να είναι γνωστοί οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες,κάτι που θα γίνει προς το τέλος του έτους, και να αρθεί το καθεστώς της ρήτρας διαφυγής και των προσωρινών μέτρων που αναμένεται να γίνει από το 2023, με αναμονή της εξέλιξης και για το θέμα της προσφυγής των δικαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ