Έντονες αντιδράσεις για την ανάκληση αδειών από τον Υπουργό Εργασίας

Έντονες αντιδράσεις για την ανάκληση αδειών από τον Υπουργό Εργασίας

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ αναφέρει πως ο κος Χατζηδάκης επιβάλει "Στρατιωτικό Νόμο" στους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ

 

 

Έντονες αντιδράσεις απο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα ταμεία (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ) προκάλεσε η απόφαση του Υπουργού Εργασίας, κου Κωστή Χατζηδάκη να αναστείλει όλες τις άδειες των εργαζομένων τα Χριστούγεννα λόγω του φόρτου εργασίας με στόχο τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ αναφέρει πως ο κος Χατζηδάκης επιβάλει "Στρατιωτικό Νόμο" στους εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ ". Αναλυτικά επισημαίνεται πως ο Υπ. Εργασίας "συνεχίζει τις αυταρχικές επιλογές του σε βάρος των εργαζομένων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), επιβάλλοντας τώρα, καθολική απαγόρευση κι ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του κατά την εορταστική περίοδο, επικαλούμενος την δήθεν ταχεία έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και την ανάγκη ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του φορέα. Δυστυχώς, διαφεύγει του Κυρίου Υπουργού, ότι η πλειονότητα των εργαζομένων του φορέα μας, δεν ζητά να λάβει τις ημέρες κανονικής αδείας που δικαιούνται για το 2021, αλλά αυτές που θα έπρεπε να είχαν λάβει από το 2020 (sic). Τις οποίες και δεν έλαβαν, λόγω των πιέσεων και των απειλών που δέχονταν και συνεχίζουν να δέχονται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία, στα πλαίσια μίας απάνθρωπης εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία δεν σέβεται πλέον, ούτε ακόμα κι αυτό το "ιερό δικαίωμα" στην άδεια".

Η ΠΟΠΟΚΠ αναφέρει πως "O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης, για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΦΚΑ λόγω της βαθιάς υποστελέχωσής του, του απαρχαιωμένου εξοπλισμού του, των αντικρουόμενων οδηγιών των Διοικήσεών του, των εφαρμοστικών και νομοθετικών κενών, της αναξιοκρατίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων, και να τις κρύψει κάτω από τον μανδύα του κοινωνικού αυτοματισμού που από ανάληψης των καθηκόντων του υποδαυλίζει, ζητά από τη Διοίκηση του Φορέα την ανάκληση και μεταφορά όλων των αδειών των υπαλλήλων κατά την εορταστική περίοδο. Λες και το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ