Γ. Πλακιωτάκης: Ικανοποίηση για την επανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του ΙΜΟ

Γ. Πλακιωτάκης: Ικανοποίηση για την επανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του ΙΜΟ

Άριστο επίπεδο συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου στον ναυτιλιακό τομέα

 

 

Την πλήρη ικανοποίηση του για την επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση του Συμβουλίου της Κατηγορίας «Α» του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και το υπουργείο Εξωτερικών για την πολύτιμη συμβολή του στην ελληνική πρωτιά.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, επανεξελέγη στην πρώτη θέση του Συμβουλίου της Κατηγορίας «Α» του Διεθνή Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην οποία εκλέγονται οι χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, λαμβάνοντας τους 150 από τους 157 συνολικά ψήφους των κρατών-μελών του Οργανισμού.

«Η επανεκλογή της Ελλάδας στην πρώτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας από το σύνολο των κρατών-μελών τού Οργανισμού, καθώς και το άριστο επίπεδο συνεργασίας που διατηρεί με όλες τις χώρες του κόσμου στο ναυτιλιακό τομέα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η χώρα μας», προσέθεσε, «θα συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τη στοχοθεσία του Οργανισμού για ασφαλή, βιώσιμη και αποτελεσματική διεθνή ναυτιλία ως ουσιώδη παράγοντα της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Από τη θέση μας στην πρώτη Κατηγορία του Συμβουλίου, προσβλέπουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά κράτη-μέλη του Συμβουλίου για την επίτευξη των στόχων του ΙΜΟ και τη διατήρηση της πρωτοκαθεδρίας του για την εξέταση και ρύθμιση όλων των θεμάτων που αφορούν τη διεθνή ναυτιλία».

Στην Κατηγορία «Α» εκλέχθηκαν, κατά σειρά: Ελλάδα, Ν.Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Παναμάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Νορβηγία και ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ