Σήμερα οι αποφάσεις για εμπορικά κέντρα και AstraZeneca

Σήμερα οι αποφάσεις για εμπορικά κέντρα και AstraZeneca

Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Η σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα καθορίσει τη στάση της χώρας μας έναντι του εμβολίου της AstraZeneca μετά και τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την πιθανότητα εμφάνισης θρομβώσεων σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Η ΕΜΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως η εμφάνιση θρομβώσεων πρέπει να συμπεριληφθεί στις πολύ σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca για την προστασία από τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν προχώρησε σε συστάσεις. Περιορίστηκε να αναφέρει συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν σε βάθος 15νθημέρου και θα πρέπει να ανησυχήσουν κάποιον που έχει εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους την Πέμπτη στην ΕΡΤ, κάθε ημέρα πραγματοποιούνται 10 με 12 χιλιάδες εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αποφάσεις σχετικά με το αν θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών κέντρων, τα οποία παραμένουν κλειστά σε αντίθεση με το υπόλοιπο λιανεμπόριο που σήκωσε ρολά την περασμένη εβδομάδα. Αποφάσεις αναμένονται επίσης για το αν θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη, τα οποία με απόφαση της τελευταίας στιγμής το περασμένο Σαββατοκύριακο παραμένουν κλειστά ως και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ