Προς πώληση το spa του... Οθωνα στην Κύθνο

Προς πώληση το spa του... Οθωνα στην Κύθνο

 


Από τον… Όθωνα στους επενδυτές ετοιμάζεται να πάει το «Ξενία Κύθνου». Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ακίνητο «Ξενία Κύθνου» και των λοιπών εγκαταστάσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Κύθνο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτει πλησίον ιαματικών πηγών, επιδιώκει να προσελκύσει προσέλκυση νέες επενδύσεις στον κλάδο του real estate, αναβαθμίζοντας ιστορικά κτίρια.

Τα ακίνητα των ιαματικών πηγών είναι σημαντικά για την ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του ιαματικού τουρισμού που παγκοσμίως κερδίζει έδαφος.

Το ακίνητο «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» αφορά σε οικόπεδο έκτασης 7.018,40 τ.μ. με κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία Κύθνου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες.

Αντικείμενο του διαγωνισμού, είναι η μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου για 99 έτη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 22/03/2019.

Η κατασκευή του υδροθεραπευτηρίου εκτιμάται ότι έγινε μετά από παρότρυνση της Βασίλισσας Αμαλίας. Μεταξύ των ετών 1871 και 1891 το κτίριο τροποποιήθηκε με βάση τα σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ. Οι τελευταίες αλλαγές και προσθήκες στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 1964 – 1970.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ