Σουλτς: Σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών

Σουλτς: Σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών
Σε δηλώσεις του ο κ. Σούλτς δηλώνει εκνευρισμένος «από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα».

Σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών συνιστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

«Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του "φτάνει!», και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα», δηλώνει ο κ. Σουλτς στο «Spiegel-online» και, αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη- δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Όπως μετραδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Γιουνκέρ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις, συνέχισε ο κ. Σουλτς και προσέθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ